Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Zapach paliwa - z tyŁu

wegus - |25 Lip 2005|, 2005 15:34
Temat postu: Zapach paliwa - z tyŁu
Od dŁuzszego już czasu jak zachodze moje auto od tyŁu, to czuje wyrazny zapach drogiej $$$ benzynki..... W środku nie czuć absolutnie nic, tylko i wyŁacznie na zewnatrz, patrzaŁem od spodu i nie widze zeby cos kapaŁo :-)
Czy mieliście jakies problemy z nieszczelnymi zbiornikami ? sa podatne na rdze ? może jakiś inny trop - coś z osprzetu zbiornika ?

Adam_2000 - |25 Lip 2005|, 2005 18:56

Sprawdź pod opaskami zbiornika, nieraz jak nie ma tam gumy, to potrafi sie przetrzeć blacha zbiornika i poci się, wtedy na zewnątrz czuć paliwko :)
monter - |25 Lip 2005|, 2005 21:37

Mozliwe ze skorodowal Ci zbiornik od gory. Kiedys pozyczylem samochod od kumpla i oddajac mu chcialem w ramach odwdzieczenia zalac mu po korek. Pozniej stale pol godziny i czekalem az nadwyzka wyleje sie na asfalt :(
zbyszek - |25 Lip 2005|, 2005 22:03

Jeszcze sprawdź wszystkie wężyki przy wlewie, jest ich tam kilka. U mnie w przejściówce jeden był luźny :roll: Po wymianie opaski zapach znikł 8)
Rafał A.(antek) - |28 Lip 2005|, 2005 03:37

wezyki i pochlaniacz oparow, a baku nikt ci nie zdejmowal, np przy montarzu gazu? wtedy najczesniej sie luzuje/ spada wezyk od odpowietrzania i smierdzi strasznie. Jka masz butle w kole to musieli ci opuszczac zbiornik.