Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - ZAciski hamulców

DobryZiom - |6 Lip 2005|, 2005 12:26

ale co trysnac na czerwono czy nie wypada w scorpio i zrobic srebrne lub czarne
mmmk - |6 Lip 2005|, 2005 21:59

czarne :mrgreen: jak po mojemu.
pozdrawiam
maciek

Gierap - |6 Lip 2005|, 2005 22:51

Zdecydowanie na czerwono,tylko nie na wściekłą czerwień a na taką łagodną i idealnie będzie to wyglądało do srebrnej furki :twisted:
Matth - |6 Lip 2005|, 2005 23:13

Eeee tam ja bym zadnej wiochy nie robil jak juz to na ciemny grafit albo czarny tylko zeby byly ladnie blyszczace.. a poza tym to bedziesz je czesciej szyscil niz ogladal.. pyl z tarcz i klockow szybko z kazdym plyskiem i kolorem sobie poradza.. no a jak dajesz sportowe tarcze&klocki to jeszcze szybciej beda pylem zachodzily.. a czy ja wiem autko lubie myc ale zeby czyscic zaciski to juz nie dla mnie ale rob jak uwazasz byle wiocha nie wyszla.. generalnie autko fajowe :) przydalo by sie tylko szerokie listeki na drzwiach i ciemny grafit lakier wtedy juz bomba jak dal mnie no i z tylu bym zapodal blende i lampki od przejsciowki :) ale i teraz wyglada na prawde niezle a fele kozackie wazaj na nie ;)
Gierap - |7 Lip 2005|, 2005 01:07

Hm..ja wiem czy to taka wiocha :roll: Porsche ma czerwone zaciski we wszystkich opcjcach koloru nadwozia więc :?: :?: a wiocha to zaciski na jaskrawo zielono bo i takie rzeczy widziałem :mrgreen:
Matth - |7 Lip 2005|, 2005 10:45

scorpio nie rowna sie porsche i jakos do budyniowego kolorku ognisto czerwone zaciski.. nie wiem ja bylbym zdegustowany jakby byl czarny mial czerwona skore na fotelach to looz bylo by fajnie ale do budyniu :?
Adam_2000 - |7 Lip 2005|, 2005 11:05

Coś ten sportowy wałek zszedł był do zacisków Porshe w czerwonym kolorze... :)
Gierap - |7 Lip 2005|, 2005 12:09

A gdzie Ty tam budyń widzisz :?: :roll: W Porsche nawet granatowe(nadwozie) mają czerwone zaciski i dla mnie to nie efekt tjunikowy :mrgreen: :mrgreen: tylko wizualny,jak chromowane listwy więc o co chodzi :mrgreen: a zaciski na czarno :shock: równiedobrze mógłby ich nie ruszać bo i po co :mrgreen: żeby się błyszaczały :?: To sobie je wyczyści i wypoleruje hehhe :twisted:

PS.Dla Mnie Scorpio to takie większe Porsche 911 Carerra :twisted: :twisted:

DobryZiom - |7 Lip 2005|, 2005 13:12

no i maluje jednak na czerwono niech ma cos z porsche:p tylko pojade jeszcze dzisiaj na zbierznosc pomaluje zaciski oraz ta oslonke w tylnich hamulcach i bedzie koniec tematu hamulcow a polecam goraco sportoe tarcze i klocki bez porowania z seryjnymi samochod staje deba nawet przy lekkim dotknieciu mistrz:]
Adam_2000 - |7 Lip 2005|, 2005 16:28

Tylko pamiętaj, że do zacisków jest specjalna farba !
Jak pomalujesz jakimś zwykłym lakierem, to nie dość, że po kilku hamowaniach będzie toto wyglądało gorzej niż zwykłe, to jeszcze stracisz kasę za lakier i czas na doprowadzenie ich do ładu... :)

mmmk - |7 Lip 2005|, 2005 18:01

ile dales za tarcze klocki i co dokladnie kupiles. pochwal sie. zdjec zaciskow po malowaniu nie wstawiaj jak beda czerwone :lol: :lol: :lol: :wink:
pozdrawiam
maciek

DobryZiom - |7 Lip 2005|, 2005 18:45

za calosc wreszcie wyszlo 750zl w tym klockim tarcze i robocizna dobra cenka jak dla mnie za bezpieczenstwo:] a hamuje sie super!!!!!!! staje deba:p
Księgowy - |7 Lip 2005|, 2005 19:59

Ale jakiej firmy te tarcze i klocki
mmmk - |7 Lip 2005|, 2005 20:38

no bo ja mialem kiedys sportowe tarcze w tipo. cena tyle co zwykle najtansze+ 20 zl za naciecia. to byl narysowany taki kwiatek :lol: :lol: :lol: . hamowalo super ale seryjne klocki starczaly na 2 tyg. no i takich bym nie zalozyl teraz do scorpio
pozdrawiam
maciek

Matth - |7 Lip 2005|, 2005 22:34

no na fotach tego auta kolor byl budyn wiec nie wiem juz nic.. no ale lepsze tarcze i fajowe klocki to cos co tygryski lubia najbardziej:) w naszych furach mozna miec wiecej "doznan" hamujac niz przyspieszajac.. ale klocki na pewno szybciej sie skoncza i to duuzo ale moze jednak jakies wyjatkowe sie trafily ;) no to jak zrobisz zapodaj fotosy fury z zaciskami a'la porsche
Gierap - |7 Lip 2005|, 2005 23:03

No widze że coe niektórzy czepili się zacisków,pamiętajcie tylko że każdy ma swój własny gust i to co wam się niepodoba może się podobać innym,więc bez dogryzania i złośliwości proszę :mrgreen:
DobryZiom - |7 Lip 2005|, 2005 23:15

oczywiscie ze beda fotki a co do firmy to chyba juz pisalem ze brembo albo sie myle:p a klocki niestety nie powiem bo nie wiem nie bylo mnie przy samej wymianie:/ praca praca
Ujek - |27 Lip 2005|, 2005 09:02

ee tam ja mam na zolto walniete i szafa gra :P
kamilllo - |16 Sie 2005|, 2005 10:40

a ja pomalowalem na czerwono zwykla farba z puszki.......trzymaja sie juz ponad 3 miesiace.tyle ze trzema warstwami pokrylem.efekt ok.......