| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Bezpiecznik pompy paliwowej
BC_Leszcz - |29 Cze 2005|, 2005 02:37 Temat postu: Bezpiecznik pompy paliwowej Przeżyłem wczoraj chwile grozy - po pracy wsiadam do autka, zakręcam i nic ... dosłownie nic, kręci jak wściekły i nic, nie pali !!! tak po chwili się zorientowałem że coś jest nie tak - bzyczenia pompy paliwowej po przekręceniu zapłonu nie słychać. No ładnie, pompa paliwowa padła! Wymieniłem ją dwa miesiące temu na używaną ze szrotu i pewnie pochodziła trochę i padła ...
Zostawiłem auto, zadzwoniłem po kumpla ,umówiłem że mnie następnego dnia podholuje scorupę do warsztatu, zwinąłem manatki i do MPK ... w drodze coś mnie tknęło - rano w drodze do pracy jadąc "na skróty" przywaliłem gdzieś dyfrem o jakis wertep ... wróciłem się do samochodu, otwieram bagażnik, wciskam magiczny czerwony przycisk i proszę - zapalił od pierwszego pyknięcia!
Tak to jest - jechałem na gazie (LPG, nie C2H5OH) więc jak wywaliło to zabezpieczenie od pompy paliwowej to mnie to jakoś nie obeszło, a później nie odpalił na benzynie. Żeby nie forum i nocne forumowiczów rozmowy edukacyjne .... to pewnie jak ciemna masa bym zabulił za wymianę pompy i nie wiadomo co jeszcze ....
michalkrak - |30 Cze 2005|, 2005 14:12 Temat postu: bezpiecznik też tak kiedyś miałem pchaliśmy skorupę w zimie jakies 500 m a potem mnie oświeciło że to bezpiecznik może? po włączeniuokazało sie że akumulator padł i dalej pchanie , odaplił bez problemów teraz jak nie chce zapalić od pierwszego razu lece do bagaznika i sprawdzam , nauczka na całe życie
|
|