| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Skrzynia w kosie jarmoli
Aro - |30 Sty 2016|, 2016 15:12 Temat postu: Skrzynia w kosie jarmoli Przyjechaliśmy do Biskupca i Krycha otwierając mi bramę zauważyła jakiś dziwny hałas.
https://www.dropbox.com/s...s00022.3gp?dl=0
Słychać to tylko przy spiętym napędzie (na N i P tego nie ma). Że jestem w rozjazdach to na razie tylko dolałem atf-u bo było min.
Nie wiem czy to ma związek, ale z tydzień - dwa temu skrzynia dwa razy zadusiła silnik. Aaa, teraz jeszcze nie zaskakuje skrajne położenie wybieraka - na 1. A jak był śnieg zaskakiwało - wiem bo sztuczki na jedynce sobie odprawiałem.
Ja wiem, że to się samo naprawi tak jak wszystko wcześniej
Np. tak jak niektórzy pamiętają rozpinający się napęd: na początku sporadycznie, z czasem nieznośnie. Przecierpiałem, nic nie robiłem, tylko kupiłem podnośnik do skrzyń i od kilku miesięcy skrzynia działała bez zarzutów.
Na jałowych obrotach oraz skrzyni na N i P konwerter wibruje, czy stoi? Bo mi to brzmi jakby nakrętka konwertera się w dzwonie jarmoliła...
Dla ułatwienia - jutro tym wracam 130km do komży Łomży
pablo19 - |30 Sty 2016|, 2016 15:36
Konwerter cały czas zapitala, razem z silnikiem
Czyli jedynka działa czy nie?
Może cięgno się rozregulowało?
Faktycznie brzmi jakby coś waliło o blachę między skrzynią o silnikiem.
Aro - |30 Sty 2016|, 2016 19:14
| pablo19 napisał/a: | | Konwerter cały czas zapitala | byłem tego pewien, no tak na 99.9, ale zgłupiałem.
Na wybieraku nie czuć zaskoku ale napęd raczej spina. Testy robiłem na postoju i nie wiem czy to działa jak w położeniu "1"
Cięgno pewnie i tak ale to niezależna sprawa.
ford2fast - |31 Sty 2016|, 2016 15:44
| Aro napisał/a: | | Np. tak jak niektórzy pamiętają rozpinający się napęd: na początku sporadycznie, z czasem nieznośnie. Przecierpiałem, nic nie robiłem, tylko kupiłem podnośnik do skrzyń i od kilku miesięcy skrzynia działała bez zarzutów. |
Ochłodziło się to i uspokoiło
PiotrekGran - |31 Sty 2016|, 2016 17:48
Miałem tak samo w BOA. Zrobiłem tak ze 3000km, a potem zmieniłem silnik ze skrzynią
Skrzynia przez pewny czas leżała i miałem się doktoryzować, ale w końcu pojechała na przetop...
|
|