Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - fabryczny alarm

mario d - |28 Gru 2015|, 2015 22:14
Temat postu: fabryczny alarm
Witam panowie,w moim oczatym mk3 mam fabryczny alarm z centralnym zamkiem i otwieraniem bagażnika z pilota.oto pojawil się problem,po zamknieciu auta pilotem,czasami zalacza się alarm,mrugaja kierunki trabi sygnal ten za akumulatorem,jak zamykam czy otwieram pilotem kierunki nie mrugają,czasem przestoi caly dzień i nic a czasami ledwo go zamkne pilotem i wyje od razu,Skrzynki zrobione .co może to powodować?
aviator - |28 Gru 2015|, 2015 22:20

Ssprawdz czujnik zamkniecia maski - u mnie pomogla jego wymiana
Sprawdz bledy, powinien byc komunikat co kuleje

bingo - |29 Gru 2015|, 2015 15:14

czujnik pod maską, to pierwsza sprawa, i najczęsciej jedyna. Ewentualnie zobacz na komputerku, czy czasem ci się kontrolki od drzwi co jakisz czas nie zapalają - to te same krańcówki. No i pozostaje otwarta sprawa czujników wewnątzr auta oraz kwestia rozładowywania akumulatora.
mario d - |29 Gru 2015|, 2015 16:55

kontrolki zamkniecia drzwi sa ok,nie mrugają,akumi nie rozladowywuje bo skrzynki,regenerowalem ,wiazki silnika tez,ale tez niepodoba mi się ten wyłącznik od maski,jest wcisniety i nie odbija,musze sprawdzić ,czy da się go wywalić i zrobić mostek na wtyczce,a czujnik wewnątrz to chyba tylko ten na desce po lewej stronie przy szybie przedniej?
aviator - |29 Gru 2015|, 2015 17:06

Zmień czujnik machy i po klopocie
mario d - |25 Sty 2016|, 2016 19:00

zmieniłem czujnik machy i po kłopocie dziekuje Panowie za podpowiedz