| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - grzanie fotela
Kevin Xy - |24 Cze 2005|, 2005 19:41 Temat postu: grzanie fotela witam- czy ktos zna wartosci oporu grzalek w podgrzewaniu fotela ?? widzialem ze na grzanie sa dwie grzalki, najprawdopodobniej w rownoleglym polaczeniu- fotel mi nie grzeje i czas z tym cosik zrobic bo zima idzie
Marcin - |24 Cze 2005|, 2005 20:30
najpierw zobacz czy dochodzi napięcie do grzałek [bo tego nie napisałeś], pod fotelem jest kostka, rozłącz i sprawdx napięcie, jeżeli nei będzie to pod przyciskiem ogrzewania fotela jest przekaźnik, a najlpeiej to zacznij od bezpiecznika
Kevin Xy - |25 Cze 2005|, 2005 08:26
ile jet bezpiecznikow ?? czy na dwa fotele jet jeden bezpiecznik ?? czyzby ten od zapalniczek ?? bo fotel pasazera grzeje ...., pod fotelem sa dwie wtyczki- dwie niezalezne grzalki ??
COSSY - |25 Cze 2005|, 2005 09:01
Raczej Ci poszło ogrzewanie w samym fotelu, sprawa raczej nienaprawialna. Chcesz całe bebechy pruć?
Kevin Xy - |25 Cze 2005|, 2005 09:12
ja tam pruc nie bede- Zbyszek z Kobylki ma kolesia ktory naprawia takie rzeczy- okolo 100 plnow za wymiane grzalek- tylko nie wiem czy jet taka potrzeba
Marcin - |25 Cze 2005|, 2005 09:15
Kevin! najlpeiej sprawdź przy pomocy żarówki te kostki pod fotelem, to da Ci ostateczną pewnośc, ze grzałki są do d..
wtedy raczej wymiana fotela, ewentualnie zdobycie grzałek i full roboty przy przekąłdce, anwet nei wiem czy to jest wykonalne bez pomocy tapicera
edit: za długo sie zastanwwiałem nad treścią odpowiedzi i co nie co się z Twoją Kevin pokryło
|
|