Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - Materiał do obicia deski rozdzielczej

wojtekrobert - |8 Sty 2014|, 2014 22:01
Temat postu: Materiał do obicia deski rozdzielczej
Witajcie, potrzebuję na część deski rozdzielczej w kolorze jasnym nałożyć taki sam materiał, aby się nie odróżniał kolorem oraz fakturą. Szukałem na allegro oraz na hurtowni tapicerskiej u siebie, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego materiału (szukałem czegoś podobnego do sztucznej skóry w tym kolorze). czy ktoś może orientuje się gdzie szukać takiej tkaniny?
problem jest taki że drewienko odstanie mi trochę od deski w górnej części (na tym długim łuku) oraz widać na desce poklejone jakimś dziadowskim klejem coś... chciałem nakleić tam jakąś sztywną piankę oraz na nią taką tkaninę, aby to miało ręce i nogi, bo czuję, że cholernie mi ten klej i ta szpara będą przeszkadzały... :(

pepi - |8 Sty 2014|, 2014 22:06

taniej będzie deski drugiej poszukać '
a nie trzeszczy ci na dołach ?

wojtekrobert - |8 Sty 2014|, 2014 22:10

tylko że ja tą deskę kupiłem :) posklejałem ładnie, dorobiłem zatrzaski, polaminowałem co trzeba było, ona będzie teraz zamontowana bo miałem wcześniej czarną.

PS ciężko jest znaleźć jasną deskę, tym bardziej w niskiej cenie

Jankes - |8 Sty 2014|, 2014 22:13

wojtekrobert napisał/a:
PS ciężko jest znaleźć jasną deskę, tym bardziej w niskiej cenie

Może raczej kwestia transportu...

wojtekrobert - |8 Sty 2014|, 2014 22:14

no gdy szukałem nikt nie miał...

ale może wróćmy do tematu, bardzo prosiłbym o pomoc albo dobrą radę która mi pomoże :)

Jankes - |8 Sty 2014|, 2014 22:16

A jakbys oddał deske i reszte do flokowania??

Bo nie bardzo wyobrazam sobie jak naciagnac skóre czy jakis materiał na element takiego kształtu jak deska, zeby to ladnie wygladało.

wojtekrobert - |8 Sty 2014|, 2014 22:17

Flokowania czyli? do zakładu tapicerskiego żeby mi na nowo obili deskę?

sposób to to jest, ale pewnie trochę kosztowny, oraz znowu kwestia transportu :/

Jankes - |8 Sty 2014|, 2014 22:20

http://pl.wikipedia.org/wiki/Flokowanie
wojtekrobert - |8 Sty 2014|, 2014 22:29

no kurcze fajna sprawa. wygląda na to że będę musiał kiedyś z tego skorzystać, a na razie zamontuję tak jak jest. chciałem to zrobić niskim kosztem, bo mam wiele ważniejszych spraw związanych z autem teraz, a koszty flokowania też nie za niskie
ford2fast - |8 Sty 2014|, 2014 22:55

Gdybyś kiedyś był w pobliżu to podjedź , spróbuję zrobić coś z tym klejem :)
wojtekrobert - |9 Sty 2014|, 2014 17:44

ford2fast napisał/a:
Gdybyś kiedyś był w pobliżu to podjedź , spróbuję zrobić coś z tym klejem :)

Daleko nie mam, zobaczymy jak już poskładam :)