| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Sterownik centralnego zamka
qhen - |17 Gru 2013|, 2013 14:23 Temat postu: Sterownik centralnego zamka Jakis czas temu podlaczylem sterownik i otwiera zamyka. Czyli luzik. Ma on wyjscie na otwieranie bagaja ale tego nie podlaczalem bo myslalem ze potrzebny jest silownik przy zamku bagaznika. Wczoraj wyczytalem ,ze skorek ma takie cudo i chcialem to podpiac. Czyli niby ten rozowy kabelek . ale jak biore miernik to w chwili nacisniecia dodatkowego przycisku na pilocie nic sie nie dzieje czyli nie ma napiecia na rozowym( a chyba powinno byc). A i jeszcze jedno jak wcisne na pilocie ten dodatkowy przycisk to on tez zamyka drzwi. a jak sa zamkniete to jak nacisne to raz mrugna kierunki i nic.Czyli wychodzi na to ze cos chyba namieszalem. Podpiete mam przy tej puszce nad komputerem za schowkiem. Nie wiem czy tak ma byc ale zostaly mi 3 kabelki wolne tzn pomaranczowy pomaranczowo /czarny i rozowy
te ustrojstwo to mam mniej wiecej takie
http://www.fotosik.pl/pok...0fba68d876.html
ma ktos jakas rozpiske jak to powinno byc prawidlowo podpiete
Julek - |17 Gru 2013|, 2013 14:26
Nie chcę się specjalnie mądrzyć, ale nie lepiej było oryginalnego pilota kupić i zaprogramować.
qhen - |17 Gru 2013|, 2013 14:35
Julek moze i lepiej no ale juz po fakcie. Jakos wczesniej sie nie zaglebialem w temat ,że brakuje mi tylko pilota.
[ Dodano: |17 Gru 2013|, 2013 17:28 ]
sukces polowiczny. okazalo sie ze jest napiecie na rozowy przewod podaje ale na klawiszu pilota tego co otwieram dzrzwi (jak przytrzymam go ze 4 sek to sie otwiera bagaj. no ale drzwi tez.
tez tak macie?
VIK - |17 Gru 2013|, 2013 18:16
Ja mam w "dokładanym" 3 guziki, jeden do zamykania, jeden do otwierania, krótko-drzwi, dłużej bagażnik (oczywiście drzwi wcześniej też), trzeci-sam bagażnik. W przejściówce też taki montowałem. Cos w ten deseń: http://allegro.pl/uniwers...3785122562.html
qhen - |17 Gru 2013|, 2013 18:56
mam cos jak to http://allegro.pl/central...3800012065.html
1 przycisk zamykam
2 otwieram a jak przytrzymam to sie owiera bagaznik (i dzrzwi)
4 przycisk to ten niby panic jak wcisne to migaja kierunki jakis czas
a na tym 3 wlasnie powinienem otwierac sam bagaznik ale u mnie zamiast tego to moge sobie zamknac auto ( no coz moze ten typ tak ma jak to mowia tanie mieso jedza psy
trzypion - |17 Gru 2013|, 2013 20:30
Może trzeba przeczytac instrukcję? Ja kupiłem prościutki BX10, ma otwieranie, zamykanie i opcjonalnie otwieranie klapy lub czegoś innego. Swoją drogą, to kuknę jak bedzie pogoda na tył auta, czy nie dałoby sie jakiegoś siłownika do klapy dołozyć, żeby odskakiwała.
qhen - |17 Gru 2013|, 2013 21:00
| trzypion napisał/a: | Może trzeba przeczytac instrukcję? |
bylo tylko to co podalem na fotosiku + paragon
trzypion - |18 Gru 2013|, 2013 08:28
Na oko to też BX-cośtam (10, 20, 30 - one się z zewnatrz nie róznią). Musiałbym obwąchac organoleptycznie, żeby cos powiedzieć.
qhen - |18 Gru 2013|, 2013 11:48
zostal mi wolny przewod bodajze pomaranczowy i pomaranczowo-czarny . jak naciskalem przycisk na pilocie to nie bylo w nich napiecia. Dzis sprawdze jeszcze raz z tym ,ze potrzymam przycisk kilka sekund moze to cos da. A jak nie to bedzie tak jak teraz ze otwiera sie bagaznik razem z drzwiami i juz.
trzypion a odnosnie co do Twojej klapy to jak szukalem info o centralce to sie natknolem na to ,ze do mondeo habety daja silownik klapy od forda trasita i podnosi klape az milo. Nie wiem jak w Twoim skorku ale moze to by tez bylo dobre.
trzypion - |18 Gru 2013|, 2013 12:46
jesli dobrze widze, to masz 4 przyciski. U mnie jest tak:
1. Otwieranie, jak sie przyciśnie dłużej, to dodatkowo wskakuje na chwilę napięcie (albo masa) na przewód do otwarcia klapy.
2. Zamykanie
3. Sygnalizacja położenia - włącza na 30 sekund miganie kierunkowskazami
4. Wyciszenie (nie testowałem, zdaje sie powoduje otwarcie bez mrugnięcia kierunkowskazami).
Pewnie masz podobnie, bo te sterowniki to teraz najbardziej popularna chińszczyzna.
|
|