| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Nie ma ciepła od strony kierowcy
Enzo - |15 Gru 2013|, 2013 16:00 Temat postu: Nie ma ciepła od strony kierowcy Witam Wszystkich.
Nagrzewnica nie podaje mi ciapłego powietrza na lewą stronę, stronę kierowny, a prawa grzeje tak jak powinna i trochę mnie to denerwuje, bo palce u nóg mi kostnieją jak włączam nawiew na przednią szybę razem z klimą, by szybciej odparowała. Wie ktoś co może być nie tak ? jaieś propozycje usterek ?
Pozdrawiam.
konrad85 - |15 Gru 2013|, 2013 16:29
zrób reset klimatrona
bingo - |16 Gru 2013|, 2013 09:05
lub sprawdz działanie siłownika lewej strony.
Enzo - |16 Gru 2013|, 2013 22:21
| konrad85 napisał/a: | | zrób reset klimatrona |
Konrad, a jak to zrobić ?
| bingo napisał/a: | | lub sprawdz działanie siłownika lewej strony. |
Tzn tak siłownik lewej strony ten, który widać tu przy pedałach, o ten siłownik chodzi, ten schowany to zaraz za deską na wysokości o ile się nie mylę chyba popielniczki, albo niżej. Jeśli o to chodzi, to działa, bo jak przestawiałem z nawiewu na szybę na nawiew na nogi to bzyczy i drga, więc się rusza.
qhen - |16 Gru 2013|, 2013 23:12
| Enzo napisał/a: | | a jak to zrobić ? |
http://ford-scorpio.pl/fo...highlight=reset
konrad85 - |17 Gru 2013|, 2013 00:03
dokładnie jak qhen zalinkował
bingo - |17 Gru 2013|, 2013 10:48
| Cytat: | | Tzn tak siłownik lewej strony ten, który widać tu przy pedałach, o ten siłownik chodzi, ten schowany to zaraz za deską na wysokości o ile się nie mylę chyba popielniczki, albo niżej. Jeśli o to chodzi, to działa, bo jak przestawiałem z nawiewu na szybę na nawiew na nogi to bzyczy i drga, więc się rusza. | - masz dwa siłowniki z lewej strony - a interesuje cię ten z tyłu. Nałatwiej sprawdzić, to zamienić między nimi kable i sprawdzać, jak reagują. ten z tyłu (a właściwie z przodu, biorąc pod uwagę przód auta) reaguje na zmianę temperatury na lewym przycisku, ten drugi, który jest na wierzchu, reaguje na pokrętło kierunku nawiewu.
|
|