| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - silnik 2,9 V6 150 koni,potrzebuje wiedzieć wszystko
b-project - |6 Cze 2005|, 2005 07:24 Temat postu: silnik 2,9 V6 150 koni,potrzebuje wiedzieć wszystko Witam!
właśnie próbuje do mojego busa wcisnąć silnik V6 jak w temacie, a pierwszy raz mam do czynienia z tym silnikiem, chce wiedzieć wszystko, od tego jaki olej wlać po schemat instalacji(nie moge znaleźć nic) mam chyba dość nietypowu sulnik(bo z misy wychodzi napęd na przód) przy silniku była pompa od klimy co jeszcze potrzeba oprócz chłodnicy? jak mi sie coś przypomni to potem dopisze:) silnik jest z 90 roku:)
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy skorupek:) i czekam na pomoc.
monter - |6 Cze 2005|, 2005 07:29
No ciekawie sie robi. Ktos w koncu zrozumial ze Ford to dobry sprzet i uzywa tego zamiast VW Niezla koncepcja. Jak juz znajdziesz magiga ktory Ci to wykona to prosze o fotorelacje jak to wyglada.
Jedynie jak moge Ci pomoc to www.ford-scorpio.prv.pl na tej stronie masz duzo info oraz w dziale linki masz odnosniki o zagranicznych wypasionych serwisow.
b-project - |6 Cze 2005|, 2005 11:52
ja sam jestem tym magikiem i musze sam jakoś to zrobić:) narazie prosze o pomoc, fajnie by było gdyby ktoś móg zrobić silnikowi takiemu jak mój fotki i wysłał mi żebym wiedział jaki przewód gdzie idzie, szvczególnie zależy mi na tym co i jak z paliwem:)
jeszcze raz pozdrawiam:)
Struna - |6 Cze 2005|, 2005 11:54
było kilka odmian i różnic więc ciężko wyczuc jaki masz dokłądnie silnik - kod chociaż podaj.
Rafał A.(antek) - |6 Cze 2005|, 2005 13:04
jak z miski wychodzi naped, to masz wsadzona skrzynie od 4x4 heh niezle to jescze moze byc v6 z sierry 4x4 ale to ten sam silnik. Podaj oznaczeniakodowe, zdjecia. Co do schematu inst elektrycznej nieco bedzie ciezko, ale moze cos sie znajdzie.
Walcker - |6 Cze 2005|, 2005 14:37
Wiem że w książce o Scorpio są schematy. Szwagier ma ale one są posklejane z kilku kartek i są duże.
b-project - |7 Cze 2005|, 2005 11:08
kod silnika, mam nadzieje ze to to samo co numer silnika, jest następujący: LS63788, a jeśli chodzi o schematy to ratuje mnie cokolwiek:) bede wdzięczny za wszelką pomoc:)
PiotrekFC - |7 Cze 2005|, 2005 13:05
A gdzie szukać tego trzyliterowego kodu?
A do 2.9 to schematy prundu mam, manual do silnika też się znajdzie, wal na pw.
b-project - |9 Cze 2005|, 2005 21:41
jeśli chodzi o kod silnika to jest to BRF.
|
|