| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Nie moge odpalić silnka
Waldek - |3 Cze 2005|, 2005 18:49 Temat postu: Nie moge odpalić silnka Witam auto sprowadzone z niemiec, przywiezione na lawecie, po zjechaniu z lawety odpalilo , podusiło i zgasło sprawdzone świece i przewody iskra b.dobra, paliwo dochodzi, wtryskiwacze dobre. dzwonilem do kolegi ktury mi to autko załatwił , to najprawdopodobniej trzeba wymienić uszczelkę pod głowica gdyz auto bylo ASO w niemczech i tam to stwierdzili, lecz wczesniej paliło i jezdziło na 3 cylindrach więc myslę żę teraz też powinien chociaż odpalić a nie chce, odłaczyłem akumulator aby zresetować komp. i wyszła kicha, po założeniu klem i włączeniu zapłonu obrotomiierz zwariował lampki kontrolne zapalone i dioda na desce się pali rozrusznik nie kreci, tonarazie wszysko co można zrobic pomocy!!!
Adam_2000 - |3 Cze 2005|, 2005 19:24
Jeżeli stwierdzili, że uszczelka jest uszkodzona, to weź się za to i zrób. Nie staraj się go odpalić na siłę, bo jeszcze narobisz sobie bigosu (pokrzywisz korbowody albo co...).
Spokojnie, metodycznie, po koleji...
Powodzenia !
awb - |3 Cze 2005|, 2005 19:28
sprawdz jak tam wyglada olej i nie czekaj z ta wymiana uszczelki pamietaj ze nie ustaweia sie rozradu na "kreski" tylko na stopnie !!!!!!
monter - |3 Cze 2005|, 2005 22:11
No i skor masz juz to autko u siebie i stalo sie namacalne a nie wiezione to zmien w polu AUTO opis. Mowisz ze silnik nie chce zapalic a my nie wiemy jaki masz model i z jakiem silnikiem. Jedno co mozna wywnioskowac to ze nie jeto to V6 choc tez nie do konca.
Pershing - |3 Cze 2005|, 2005 23:11
Przecie ma w podpisie : będzie scorpio 2,0DOHC kombi 94 wiec wnioskuje ze to o 2.0 DOHC chodzi
monter - |4 Cze 2005|, 2005 08:23
O to wielkie sorki. Przez pole auto pod avkiem przestalem ostatnio zwracac uwage na podpisy. Aha i tak przy okazji. Pomimo tego ze mam juz AUTO pod avkiem to nadal nie mam mozliwosci edytowania go. A to chyba Ty Pershing mi je wypelniles. Jesli tak to dodaj mi prosze do niego rocznik. Albo o tak: 2.4 V6 GL '93 LPG lift. To ze Scorpio to wiadomo
Aro - |4 Cze 2005|, 2005 09:19
Możesz jeszcze przed robotą sprawdzić ciśnienie w cylindrach.
Waldek - |4 Cze 2005|, 2005 09:58
olej sprawdzałem jest czysty, podpis zmieniłem 31 maja i wróciło do starego,poprawłem podpisy przed chwiła i też nie weszły
Pershing - |4 Cze 2005|, 2005 10:13
| Cytat: | | A to chyba Ty Pershing mi je wypelniles |
Niestety ja nie mam takich uprawnien Widocznie Antek albo Wąski to zrobili.
Waldek - |5 Cze 2005|, 2005 22:32
dzieki za rady, wiem co powodowało wariacje z zapłonem, podczas wkładania akumulatora nie podpiąłem jednego kabelka do (-) taki brazowy kiedy go założyłemprzynajmniej zapłon wrócił do normy.
|
|