Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - kabelek fts do tripa

lukas2 - |20 Gru 2012|, 2012 15:34
Temat postu: kabelek fts do tripa
Dokąd idie kabelek od pompki paliwa brązowo czerwony do którego wpinamy się z tripem co by nam pokazywał teoretyczny zasięg? We wtyczce w bagaju po stronie pompki mam zajęte wszystkie piny natomiast we wtyczce po stronie auta są dwa wolne, właśnie ten od zasięgu a drugi od rezerwy. Podejżewam że gdzieś do ecu tylko na który pin jego?
PiotrekGran - |20 Gru 2012|, 2012 20:48

Dobre pytanie, bo niedługo też będę grzebał za kabelkami do Tripa.
W opisie który mi podesłałeś jakiś czas temu, było pisane, że trzeba dwa kabelki z ECU i trzeci z bagażnika. Fajnie jednak gdyby ten od "zasięgu" znalazł się gdzieś bliżej :)

kat - |20 Gru 2012|, 2012 20:50

a probowales Piotrek podlaczyc tego tripa pod to co masz obecnie?
PiotrekGran - |20 Gru 2012|, 2012 20:57

Próbowałem. Nie działa niestety :( Mam 7 przewodów, i teoretycznie więcej nie potrzeba, bo powinien być tam plus po stacyjce, plus stały, podświetlenie i minus, no i te dwa od ECU i jeszcze jeden od zasięgu z bagażnika, ale chyba dwa czy trzy z tych siedmiu są oznaczone jako "wolne".
A przy wtyczce którą dostałem z komputerkiem jest 10 przewodów.
Ale przed prowadzeniem nowych przewodów do tego tripa, poszukam jeszcze pod deską tej wiązki dodatkowej, może się znajdzie :)

kat - |20 Gru 2012|, 2012 20:59

jak masz 7 kabelkow to musisz rzezbic,jak 9 lub 11( nie pamietam dokladnie ) to siada pnp

mialem to szczescie,ze u siebie mialem druga opcje i tak wlasnie siadło

lukas2 - |21 Gru 2012|, 2012 09:54

Nie potrzebuje go blizej tylko potrzebuje go wogóle. Fabrycznie byl totalny golas i nie mam tego kabelka,w progu, a podłączenie bezpośrednio tripa pod wtyczkę od pompy nic nie dało. Musi być pod coś jeszcze.