| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Brak iskry z cewki !!!
Walcker - |31 Maj 2005|, 2005 17:09 Temat postu: Brak iskry z cewki !!! Cewka chyba nie daje wysokiego napięcia. Sprawdziłem to podłączając świecę do głównego kabla wn i zero iskry. Podejrzewam generator Halla o ile jest on w 2.9 V6. Z tego co wyczytałem to jest. Cewkę mam dobrą. Po pierwsze przemierzyłem ją ale nie będąc pewny swych pomiarów zakupiłem inną. Co wy na to ? help !!!!!
remi - |31 Maj 2005|, 2005 21:00
a co tak nagle straciłes iskre?
czy moze cos przerabiałes albo instalowałeś ja miałem podobne objawy jak mi gaz podłaczyli nie mogli potem odpalić auta wogule nie dawał iskry po 2 dniach doszli ze przewody sa uszkodzone a raczej tylko ich izolacja oczywiscie przewody tee ktore ida do aparatu i do modułu
Walcker - |31 Maj 2005|, 2005 23:35
Nic nie robiłem zgasł na skrzyżowaniu
maup - |1 Cze 2005|, 2005 11:33
Zobacz czy ci się jakiś kabelek nie wysmyknął z girland przy zaciskach akumulatora.
Miałem kiedyś taki myk, że przy spawaniu tłumików wyknął się kabelek żywo przypominający antenowy. Trzy godziny horroru - wszystko kręci, są przejścia, nie ma iskry. Ten wstrętny kabelek, jak się okazało, podawał sześćdziesiątą czwartą masę do modułu sterującego
Walcker - |2 Cze 2005|, 2005 09:50
wow to trzeba będzie poszukać. jak narazie wymieniłem aparat zapłonowy bo go podejrzewałem ale to nic nie dało więc to chyba będzie moduł zapłonowy a jak nie to to już nie wiem
Anthrax - |2 Cze 2005|, 2005 12:18
Miałem podobnie stało się tak:
Siadł i aparat zapłonowy i moduł zarazem.
Co ciekawe generator mierzony przyżadami dawał sygnały, moduł elegancko wzmacniał sygnały podawane z zewnątrz ale razem to nie chciało grać ni huhu.
Pomogła dopiero wymiana obu części (które w innym aucie dziąłaja!!!!)
Moduł 100 pln, aparat 150 za używki.
A teraz chula aż miło.
Walcker - |2 Cze 2005|, 2005 14:00
hmm to ciekawe. Ja właśnie podejrzewałem albo aparat albo moduł ale narazie wyszło mi na to że aparat jest uszkodzony. Trochę przepłaciłeś ja kupiłemam za 80 a czekam na moduł za 100.
Walcker - |5 Cze 2005|, 2005 00:10
Podobie jak u Anthraxa po wymianie aparatu i modułu Kruszynka pali jak marzenie. Nie wiem tylko czy przyczyną nie był sam moduł ale cóż kupiłem to i to. Jak by ktoś jeszcze miał wątpliwości co do ustawiamia zapłonu to wyczytałem w książce że nie ustawia się tylko w 2,0 DOHC a w 2,9 V6 automat ustawia się napewno.
tomi503 - |8 Cze 2005|, 2005 07:43
Dziwne to wszystko ja w sobote też miałem problemy z iskrą w cosworcie tam jest tylko cewka. Odpaliłem normalnie i tu nagle zgasł i już nie było iskry. Po 2 piwach i 3 godzinach jakby nigdy nic odpalił i teraz pali. Najgorsze jest to że jak raz się tak stało to może się powturzyć a ja niewiem co to wtedy było.
Struna - |8 Cze 2005|, 2005 11:52
taaa - to jak u mnie - ale u mnie to podlało komorę silnika i dlatego
|
|