Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - słady hamulec nożny

rabbit1 - |10 Sty 2012|, 2012 23:36
Temat postu: słady hamulec nożny
po zregenerowaniu zacisków tylnich i odpowietrzeniu pedał hamulca za daleko wpada.na odpalonym silniku naciskałem kilka razy aż zrobił sie twardy i trzymałem z pewnym naciskiem i czuć jak pedał idzie niżej.pytanie czy to źle odpowietrzony układ czy może na pompie uszczelka przepuszcza??
Reader - |11 Sty 2012|, 2012 06:55

Źle odpowietrzony.
bingo - |11 Sty 2012|, 2012 08:56

porzędnie odpwietrzyj, to powinno pomóc
rabbit1 - |11 Sty 2012|, 2012 22:51

a czy odpowietrzanie na odpalonym silniku coś da????czy normalnie????? bo wymieniałem uszczelki w jednym zacisku i ciężko się go wkręcało i tak sobie myśle po cichu że gwint chyba raczej dobrze złapał :P
Julek - |11 Sty 2012|, 2012 22:56

rabbit1, nic nie da, odpowietrzaj po kolei wszystkie koła na zgaszonym
darecki111 - |24 Sty 2012|, 2012 09:01
Temat postu: Re: słady hamulec nożny
rabbit1 napisał/a:
po zregenerowaniu zacisków tylnich i odpowietrzeniu pedał hamulca za daleko wpada.na odpalonym silniku naciskałem kilka razy aż zrobił sie twardy i trzymałem z pewnym naciskiem i czuć jak pedał idzie niżej.pytanie czy to źle odpowietrzony układ czy może na pompie uszczelka przepuszcza??
A czy to nie powinno być tak że nawet jak układ zapowietrzony to ped... hmm ;-) hamulec po na pompowaniu jest twardy (no może lekko sprężynujący) ale na pewno nie powinien się pod naciskiem zapadać. Bo to by świadczyło o jakiejś nieszczelności. Jak płynu nie ubywa to nieszczelność na pompie jak ubywa to szukać.