| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - wymiana węża pod głowicą cosik boa
marcin87miki - |31 Paź 2011|, 2011 16:35 Temat postu: wymiana węża pod głowicą cosik boa mam takie oto pytanko jak zmienić węża znajdującego się pod głowicą bo zauważyłem że zaczeło z niego kapać lub z termostatu i spływa po wężu na sprężarkę od klimy jeśli ktoś zmieniał to proszę o porady nie chcę za dużo porozbierać jak można inaczej
Struna - |1 Lis 2011|, 2011 16:57
kolektor ssący out, łapę sprężarki można od bloku odkręcić żeby nieco sobie więcej miejsca na lawirowanie zrobić no i jak trzeba to listwę wtrysków zdjąć, tyle powinno wystarczyć.
Mysza - |1 Lis 2011|, 2011 17:38
Mając odpowiednie narzędzia, wprawną rękę i oko udało mi się go wymienić bez rozbierania niczego. Chodzi o ten co idzie po stronie kierowcy nad sprężarką pod głowicą i wkręcony jest między głowicami w układ wodny? Zwaliłem tylko plastikową obudowę baranów Ale ja leniwy jestem...
Ale to było w BOB, sory - dopiero doczytałem że masz BOA. Tam to nie mam pojęcia
Struna - |1 Lis 2011|, 2011 18:19
w bobie da się tak jak napisałeś Mysza - w boa nie ma szans.
marcin87miki - |1 Lis 2011|, 2011 18:55
oki dzięki za doradę
bogdan99 - |1 Lis 2011|, 2011 19:37
Trzeba specjalistyczny klucz zeby opaskę zluzować na węzu między głowicami. Potem cięzko jest nią trafić na miejsce.
Jak juz pisałem, ten silnik jest przystosowany do małych żółtych rączek.
kat - |1 Lis 2011|, 2011 20:08
| bogdan99 napisał/a: | | Trzeba specjalistyczny klucz zeby opaskę zluzować na węzu |
nie trzeba
zwykla mala nasadka 1/4 na przedluzce i z przegubem
fakt,ciezko potem nia trafic ,ale jak wsuniesz weza razem z opaska,to siada bezproblemowo
listwy wtryskow tez nie trzeba zdejmowac
aa i te weze na obecna chwile sa w aso za 110 zl
sa jakby wzmacniane,bo wygladaja w stosunku do tego co bylo, jakby byly owiniete gruba tasma i wtedy zawulkanizowane
Struna - |1 Lis 2011|, 2011 21:03
| bogdan99 napisał/a: | | Trzeba specjalistyczny klucz zeby opaskę zluzować na węzu między głowicami | znaczy niby jaki specjalistyczny ?
pepi - |1 Lis 2011|, 2011 21:26
ja i tak wolał bym to rozebrać
nie zawsze się da zrobić jak opaska jest kijowo umiejscowiona
to wtedy żaden klucz nie pomorze
ford2fast - |2 Lis 2011|, 2011 00:32
| bogdan99 napisał/a: | | ten silnik jest przystosowany do małych żółtych rączek |
To włóż swoje rączki do roztworu nadmanganianu potasu , też będziesz miał żółte
Może wtedy zrozumiesz
| pepicosi napisał/a: | ja i tak wolał bym to rozebrać
nie zawsze się da zrobić jak opaska jest kijowo umiejscowiona
to wtedy żaden klucz nie pomorze |
Czysta żywa prawda
|
|