| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - grzanie przedniej szyby (kabelek wyszedł z podszyby)
krzysztof74 - |22 Paź 2011|, 2011 13:49 Temat postu: grzanie przedniej szyby (kabelek wyszedł z podszyby) Witam nie grzeje mi szyba od strony pasażera ,dzis zobaczyłem że z pod dołu szyby wyszedł kabel miedziany nie był urwany bo koncówka odizolowana u dołu szyby jesy blaszka podwinieta czy ten kabel ma być do niej przylutowant czyjest to tylko uchwyt do trzymania kabla.
Kevin Xy - |22 Paź 2011|, 2011 20:20
jesli to co wylazlo wyglada jak wsuwka to da sie wsunac na miejsce pod szybe
nie jet to latwe ale da rade
robota z miernikiem aby potwierdzac przejscie
ja po wszystkim owalilem to smarem aby uniknac zasyfienia stykow
wlasnie doczytalem ze blaszka zostala na miejscu- kabelek ma byc do niej dolutowany
krzysztof74 - |24 Paź 2011|, 2011 12:55
Witam z elektroniki jestem ciemny jak mam sprawdzić przejscie miernikiem bo takowy nawet posiadam ale nie wiem jak się go nastawia na sprawdzenie przejscia.
Kevin Xy - |24 Paź 2011|, 2011 13:03
skoro tak tp jedz do kogos niech przylutuje
a poniej bedzie wiedzial jak sprawdzic chociazby omomierzem
pablo19 - |25 Paź 2011|, 2011 09:40
Ustaw miernik w polu gdzie masz literkę omega na największą wartość. Odpowiednio podłącz przewody do miernika, jeśli masz 3 wtyki na przewody to czarny co wtyku COM, a czerwony do wtyku z literką omega. W ten sposób możesz zmierzyć rezystancję obwodu, czyli przytykasz przewody do dwóch końcówek wychodzących z szyby. Dla pewności, że dobrze podłączyłeś przewody i dobrze ustawiłeś miernik, najpierw zewrzyj dwa przewody od miernika i wtedy na wyświetlaczu powinieneś mieć około 00000 . Jak coś spieprzysz to mnie nie wiń. Jak się boisz, że coś spieprzysz to zrób jak Kevin napisał.
krzysztof74 - |26 Paź 2011|, 2011 12:44
Zrobiłem wreszcie grzeje w całości dzięki za pomoc.
|
|