| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - demontaz deski
lukas2 - |16 Paź 2011|, 2011 23:05 Temat postu: demontaz deski Witam. jako że auto stoi sobie bez motora (zdecydowałem się na kapitalkę) przymierzam się do wymiany nagrzewnicy. Zwalenie deski w MK2 chyba nie jest zbytnim problemem? Prosiłbym o instrukcję gdzie dokładnie co rozłączyć. Pytam się ponieważ 2 tygodnie temu rozwalałem inną przejściówkę i tam były jakieś kable przyczepione do deski, nie chciałbym u siebie ich pourywać Chodzi mi o gołą dechę - bez zegarów, nawiewów, włączników. Jak zdemontować tą maskownicę pod szybą gdzie dioda jest (z 5 już połamałem - zatrzaski). Z góry dziękuję.
kat - |17 Paź 2011|, 2011 08:09
no to przygotuj sie na polamanie nastepnych zatrzaskow,bo niestety to chyba nieuniknione
ciezko sie to zdejmuje chociaz mozna
zeby bylo latwo
zdejmij podlokiec
odkrec kierownice i wszystkie plastiki wokol niej
popielniczka,zapalniczka,radio,schowek won
ramka z licznika won+ zegary do wyjecia
srodkowy panel nawiewu,cztery srubki( dwie pod galkami+ dwie pod ramka z licznika)
lewy panel nawiewu won( trzy srubki( jedna pod panelem wlacznika swiatel
dol deski znad nog kierownika-odpnij linke klapy
w desce sa sruby
-z boku przy drzwiach
-dwie nakretki po wyjeciu schowka
-trzy torxy pod szyba
-po zdjeciu podlokcia obok mieszka zmiany biegow
jak niezdejmowana deska to trza bedzie rozpiac po jej odchyleniu wtyczke od diody na podszybiu i kilka wtyczek pod nia spietych na fabryczne trututki
wszystko zobaczysz po jej odchyleniu
jak masz poduchy to sobie odepnij aku przed robota
ford2fast - |17 Paź 2011|, 2011 08:29
| lukas2 napisał/a: | | Jak zdemontować tą maskownicę pod szybą gdzie dioda jest (z 5 już połamałem - zatrzaski) |
Podważaj dużym płaskim wkrętakiem
lukas2 - |17 Paź 2011|, 2011 08:55
Decha dziewicza jeszcze. Dziękuje za opisik jutro zabiore sie za dzieło destrukcji.
|
|