Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - nasze diody a odczyty z kompa diagnostycznego

gregor - |20 Maj 2005|, 2005 09:29
Temat postu: nasze diody a odczyty z kompa diagnostycznego
Mam problemy z autkiem więc zjeżdżam okolicznych naprawiaczy i co zauważyłem nasze domowe diodki odczytują znacznie więcej blędów niż kompy serwisowe. Ba, często inne. Na żadnym z koputerów serwisowych nie odczytuje np. uszkodzenia ERG a u mnie wyświetla sie namiętnie (332,336), u nich wyświetla się uszkodzenie kick-downu (576) a u mnie nic, u mnie sondy lambda o u nich nic, itd,.Czy zauważyliście to?
monter - |20 Maj 2005|, 2005 10:06

No i kurwa grochem o sciane... jak zawsze :( I chcij tu dobrze dla ludzi.
Rafał A.(antek) - |20 Maj 2005|, 2005 10:28

nie wiem co to ERG EGRa to ja mam, ale w fordach scorpio to raczej o tym nie słyszałem a p oniewaz nie ma uzupełnienia pro filu to moze gostek ma opla ? HGW wiec temat odkładamy
Rafał A.(antek) - |20 Maj 2005|, 2005 11:51

nie mow ze ford wpadł na durny wynalazek dopalacza spalin!! jezu matko i wogole! jak to w fordzie działa?
Jacutek - |20 Maj 2005|, 2005 19:29

To tylko ekologia więc chwała inżynierom Forda za to, że tak napisali program sterownika iż EGR nie jest "sensorem krytycznym", bo w Oplu to bryka odmawia współpracy na środku skrzyżowania lub w lesie o 23:39 na drodze gminnej :lol: . Posiadam dwa profi kompy diagnostyczne i sprzedaję warsztatom info o tym, gdzie mają wsadzić ręce no i dzięki EGR-om w Oplach zarabiam na okrasę do kartofli :) Nawiasem mówiąc godzinę temu w Mondku`01 TDDI wymiękł czujnik ciśnienia doładowania...no ale jak to Ford - jechał dalej tylko przy 1950 rpm podzwaniał...życie.
gregor - |26 Maj 2005|, 2005 12:25
Temat postu: przepraszam
Co do ERG to kody wskazują na zawór i czujnik ERG, moje autko ma silnik 2,9 24V i jest z 93 r. Ważne jest to, że nawet gdyby było to ERG to nie miałoby wpływu na tryb awaryjny . Pozostaje więc sonda lambda , bo ostatnio zaczął wyświelać 139 i 144 ale może jest to spowodowane tym gównem z recylkulacją. Dziękuję za pomoc