| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - jakie uszczelniacze (simeringi) do MT75
pandy - |6 Cze 2011|, 2011 15:47 Temat postu: jakie uszczelniacze (simeringi) do MT75 Witam,
poszukuje informacji na temat (nazwa/numer, cena, dostepnosc) uszczelniaczy (simerigow) w MT75.
Zrzucam skrzynie i chcialbym przy okazji wyminic uszczelnaicze coby nie cieklo jesli cieknie.
z gory dzieki
PS
temat troche podobny do tego ktory zalozylem w dziale silnika
Reader - |7 Cze 2011|, 2011 10:51
Ostatnio to przerabiałem i nawet uszczelniacze mi zostały bo się okazało że punkty przecieków były następujące:
1. Włącznik wielofunkcyjny
2. VSS (ciekł kablami , nie o-ringiem)
3. Korek wałka pośredniego (od strony sprzęgła - wymiana o-ringu).
Jakbyś dał znać wcześniej to simmeringi zabrałbym ze sobą jadąc przez NL
Uszczelniacze kupowałem u Jacka.
Uszczelnienie włącznika i VSS - twórczość własna.
[ Dodano: |7 Cze 2011|, 2011 11:00 ]
Aha, wymiana simmeringu wałka sprzęgłowego wymaga specjalnego klucza i podobno ta nakrętka jednorazowa.
Wymiary simmeringów (sprzęgłowego i zdawczego) mogę wieczorkiem podesłać...
pandy - |7 Cze 2011|, 2011 23:18
Reader - wielkie dzieki - ale ja w PL - wlasnie dzis zrzucilem z kolega caly tyl Scorpio (chyba mi sie przepuklina zrobila takie - cale zelastwo ciezkie) a jako ze wal zdjety to i mysle by skrzynie zrzucic i zobaczyc czym cieklo (mialem maly wyciek oleju na laczeniu skrzyni i silnika) - zlikwidowalem wyciek wstawiajac srube WLASCIWEJ dlugosci bo ktos skrecil skrzynie i silnik za krotka sruba - na oko ta od obudowy lozyska z tylu zrywajac przy okazji kawalek gwintu i wlasnie podciekalo po gwincie sruby - teraz styk skrzyni i silnika jest suchy ale tak mysle ze skoro wczesniej cieklo to teraz ten olej gromadzi sie gdzies miedzy skrzynia a silnikiem i troche boje sie ze moze bc rzucany na tarcze sprzegla...
stad pomysl by zmienic uszczelniacze i na skrzyni i na silniku...
Uff sory ze tak dlugo - jakbys mogl to podrzuc te rozmiary - sprobuje cos trafic - nie wiem na ile wiarygodny ejst intercars ze swoim katalogiem.
Reader - |7 Cze 2011|, 2011 23:50
Z simmeringów które mi zostały:
1. Oznaczenie mówi 40x58x8,8 zapewne zdawczy bo lewy
2. Tu oznaczenie nic nie mówi tylko jakieś fabryczne numery , z pomiarów oprócz grubości wychodzą nietypowe wymiary wiec nie będę podawał.
W sumie mógłbym je odsprzedać jakbyś był zainteresowany , jednak przy jutrzejszej wysyłce najwcześniej miałbyś w czwartek.
pandy - |8 Cze 2011|, 2011 00:51
dzieki za info Reader - jakby co to musze miec to wczesniej - tzn piatek sobota a w najgorszym wypadku poniedzialek...
Reader - |8 Cze 2011|, 2011 06:38
Jakby nie patrzeć to czwartek jest wcześniej niż sobota.
pandy - |9 Cze 2011|, 2011 00:30
ja mysallem ze dzis jest czwartek... zgubilem zwyczajnie synca przez te dziury w budzie... dzieki Reader, wyslalem info co i jak z przelewem. Wielkie dzieki i sorki za klopot.
KubusWariat - |3 Wrz 2011|, 2011 00:47
| Reader napisał/a: |
1. Włącznik wielofunkcyjny
2. VSS (ciekł kablami , nie o-ringiem)
3. Korek wałka pośredniego (od strony sprzęgła - wymiana o-ringu).
|
- dokładnie to samo mnie boli...
| Reader napisał/a: |
Uszczelnienie włącznika i VSS - twórczość własna. |
- jak zaślepić kabelki???
Reader - |5 Wrz 2011|, 2011 08:43
Kabelki w VSS uszczelniłem silikonem po ówczesnym oczyszczeniu i odtłuszczeniu.
Część silikonu starając się wcisnąć w obudowę.
|
|