| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Wkładaka zamka
lukas2 - |9 Lut 2011|, 2011 22:00 Temat postu: Wkładaka zamka Witam. Wie któryś z kolegów może czy istnieje możliwość wyciągnięcia wkładki zamka w przejściówce i ewentualnej regeneracji jej? Coś mi tam zaczęło się przycinać i z pilota go otwieram a łobuz z powrotem się zamyka (otwarcie kluczykiem po stronie pasażera daje ten sam efekt). Dopiero po otwarciu go z kluczyka po stronie kierowcy wrota się odmykają.
Struna - |9 Lut 2011|, 2011 22:07
istniej emożliwość wyjęcia i regeneracji - choć banalne to to nie jest.
kat - |9 Lut 2011|, 2011 22:08 Temat postu: Re: Wkładaka zamka
| lukas2 napisał/a: | | Witam. Wie któryś z kolegów może czy istnieje możliwość wyciągnięcia wkładki zamka w przejściówce i ewentualnej regeneracji jej? Coś mi tam zaczęło się przycinać i z pilota go otwieram a łobuz z powrotem się zamyka (otwarcie kluczykiem po stronie pasażera daje ten sam efekt). Dopiero po otwarciu go z kluczyka po stronie kierowcy wrota się odmykają. |
tak istnieje mozliwosc wyjecia
zdejmujesz boczek drzwiowy ,zdejmujesz szyne po ktorej sie porusza szyba( 2 sruby-jedna z boku drzwi, druga pod gabka na dole)
radze odkrecic tez 3 sruby od samego zamka,bo ta szyna ma taka blache co mocno przeszkadza
jak zdjemiesz szyne z taka obudowa wkladki to bedziesz widzial wtedy ta wkladke
zdejmujesz pierscien od centrala
rozczepiasz ciegno( czarny zacisk)-ginekologia
wysuwasz blache trzymajaca wkladke i wyjmujesz ja razem z jednym ciegnem
skladanie w odwrotnej kolejnosci
za pierwszym razem radze sie uzbroic w cierpliwosc,bo moze zajac ci to z 2 godziny
wkladke mozna naprawic i dopasowac pod kluczyk
ja za takie cos w Kato place 20 zl
lukas2 - |10 Lut 2011|, 2011 12:45
| Cytat: | | jak zdjemiesz szybe z taka obudowa wkladki to bedziesz widzial wtedy ta wkladke |
szybę czy szynę? Ważne z powodu iż klucznik zapowiedział że na miejscu tego nie zrobi tylko na drugi dzień dopiero. W Katowicach 20 a w wieśniackim Szczecinie 100 chcą około
kat - |27 Lut 2011|, 2011 10:39
przepraszam za błąd,a wlasciwie wielbłąd
SZYNA
zedytowalem juz
gufer-posepny - |27 Lut 2011|, 2011 10:55
trzeba by jeszcze obejrzeć pierścienie na zamku .
lukas2 - |26 Maj 2011|, 2011 21:21
A czy zawnętrzna maskownica zamka (czarna) jest demontowalna? Chciałbym ożywić tą blaszkę żeby sie zamykała i syfu do zamka nie wpuszczała.
kat - |26 Maj 2011|, 2011 21:28
tak,jest demontowalna
ma takie zaczepy z boku,podwaz ja delikatnie malutkim ,plaskim wkretakiem
ale uwazaj,bo w srodku jest milimetrowa sprezynka i jak zgubisz do blaszka bedzie sobie latac i nie odbijac
lukas2 - |27 Maj 2011|, 2011 00:53
No i właśnie tak sobie lata luźno u mnie ta blaszka.
fotoretter - |17 Lip 2011|, 2011 23:22
Dzieki KAT za opis, trzeba będzie się za to zabrać. Ale po 19 latach nie spodziwam się dobrego stanu wkładki z lewej strony.
|
|