Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

DIESEL: D, TD, TDI, - kupiłem Scorpio 2,5 td 95

radekgora - |29 Sie 2010|, 2010 14:36
Temat postu: kupiłem Scorpio 2,5 td 95
jak w temacie
czy dobrze zrobiłem?pytam znawców tych aut
nic nie robiłem w samochodzie,poleciałem nim na wakacje tam i spowrotem 1900km bez problemów

po przeczytaniu postów na temat tych samochodów mam mieszane uczucia że kupiłem to auto chyba że mnie ktoś pocieszy że nie mam sie co martwić

pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi

grzechu913 - |29 Sie 2010|, 2010 15:12

nie ma sie co martwic bedzie dobrze ;)
radekgora - |29 Sie 2010|, 2010 15:30

tylko mam problem z tym VM o co chodzi niech mi ktoś wyjaśni na chłopski rozum co to znaczy bo nie bardzo kapuje... :):
grzechu913 - |29 Sie 2010|, 2010 17:12

z tego co wiem to wloska konstrukcja na pojedynczych glowicach ale poczytaj w dziale o dieslach to sie wiecej dowiesz ;)
janek - |29 Sie 2010|, 2010 17:44

radekgora, -witamy w naszym gronie !!! Pewnie gdybyś wcześniej poczytał o vm-ie to byś go nie kupił ;) Teraz już tylo jezdzić-w razie problemów zawsze wszyscy jesteśmy gotowi do pomocy ;)
brontozaur - |29 Sie 2010|, 2010 18:21

Witam

Nie czytaj tych negatywnych opinii. Dbaj o VMemkę to będzie ci służyć lata. Olej, filtry, poziom cieczy chłodzącej, bez przegrzewania to będzie OK. A jaki masz przebieg ten oficjalny i prawdziwy?. Jak koło 300 kkm to spoko.

janusz61 - |29 Sie 2010|, 2010 18:26

Juz Cie pocieszam! :) Trzy lata juz mi dobrze sluzy .70kkm juz przejechane.A kazdy samochod nawet prosto z salonu moze sie popsuc.Sa glosy krytyczne co do tych silnikow ale podstawa to wlasciwa eksploatacja.Wymaga jednak troche dopieszczania :) Pozdrawiam!
radekgora - |29 Sie 2010|, 2010 18:31

przebieg licznikowy jest 245kkm a prawdziwy to nie nam pojęcia to moj pierwszy ford jako osoboka rodzina mi sie powiększa więc potrzebowałem duże auto rodzinne i była okazja cenowa,po badaniu technicznym jakie zaraz wykonałem po zakupie nic nie wyszło,nie cieknie nie bierze oleju jak zauważyłem po przejechaniu już 2500 km to tyle co narazie moge powiedzieć o moim autku.

dzięki za odpowiedzi :):

adamf - |29 Sie 2010|, 2010 19:49

Witaj w naszym małym gronie ja mam nieco mniejszy przebieg tylko 210tkm i jazdy ponad 4 lat tym samochodem i wszystko jest CACY. :) :) :)
neos64 - |1 Wrz 2010|, 2010 20:59
Temat postu: Re: kupiłem Scorpio 2,5 td 95
radekgora napisał/a:
jak w temacie
czy dobrze zrobiłem?pytam znawców tych aut
nic nie robiłem w samochodzie,poleciałem nim na wakacje tam i spowrotem 1900km bez problemów

po przeczytaniu postów na temat tych samochodów mam mieszane uczucia że kupiłem to auto chyba że mnie ktoś pocieszy że nie mam sie co martwić

pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi

Witam kolege, będzie lepiej naprawde lepiej jak nie odpowiem na pytanie czy dobrze zrobiłeś kupując 2.5... głowa do góry odpowiem wymijająco :) Jeśli czytałes już moje posty a mam nadzieje że ich nie znalazłeś, niczym się narazie nie przejmuj :) Powodzenia i pozdrawiam.

slawektg - |1 Wrz 2010|, 2010 23:39

Witaj.Masz chlopie jaja!VMka i okazja cenowa zazwyczaj nie ida w parze,ale zycze jak najlepiej.
radekgora - |2 Wrz 2010|, 2010 22:31

no to pocieszające odpowiedzi otrzymałem jak narazie
a jaja mam bo 2 córki mam a 3 w drodze za miesiąc bedzie hahaha
lubie wyzwania i VMka nie jest az tak zła na innych forach innych aut jest czasdami jeszcze gorzej

pozdrawiam

wojas3 - |20 Wrz 2010|, 2010 14:32

Ogólnie to jak w większości silników - dopóki się nic nie dzieję jest ok :-D
Moja VM właśnie wyjechała z garażu na grzyby, 5 lat mam jak nie dłużej i jeśli chodzi o sam silnik nie było problemów, jedynie takie rzeczy " przy silniku " lub drobiazgi ;)

Raz się nawet mocniej zagrzał na autostradzie jak nagle cały płyn chłodzący wyciekł, oczywiście ojciec nie zauważył ze temp niemal się obraca w kółko :-D :shock: dopiero ja mu powiedziałem, zatrzymaliśmy się, potem do mechanika, wymienił uszczelki, nowe " zatyczki wsadził " bo stare przerdzewiały i znowu jeździ jak nowy.

sp9wlc - |21 Wrz 2010|, 2010 06:10

Radekgora a ten Twój kombik to nie czasem z Rybnika był?
bo widziałem takiego w dieslu w Rybniku na giełdzie ostatnio w cenie własnie atrakcyjnej, zreszta sedan w 2.0/lpg tez był w atrakcyjnej cenie

neos64 - |21 Wrz 2010|, 2010 13:20

sp9wlc napisał/a:
Radekgora a ten Twój kombik to nie czasem z Rybnika był?
bo widziałem takiego w dieslu w Rybniku na giełdzie ostatnio w cenie własnie atrakcyjnej, zreszta sedan w 2.0/lpg tez był w atrakcyjnej cenie

Kolego a który teraz Scurupiak nie jest w atrakcyjnej cenie :) Wszystkie są w przystepnej u nas, gorzej za granica gdzie za diesla liczą sobie jak za zboże. W najnowszej kaście VM można dostać za 3tyś takie od kilku miesiecy są na otomoto i jakoś nikt się nie skusił a wizualnie ładne ;)

radekgora - |21 Wrz 2010|, 2010 17:21

nie z Rybnika,kupiłem go od jakiegoś Kamila z Katowic