| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - przednia szyba pasazera
darkmen21 - |14 Lip 2009|, 2009 07:42 Temat postu: przednia szyba pasazera jedna z elektrycznych szybek jakos wolno schodzi na dół i do góry, chcialem to sprawdzic osotanio, ale nie moge dobrac sie do sciagniecia boczków drzwi przednich-duzo to roboty??
Struna - |14 Lip 2009|, 2009 13:17
nie za wiele.
YGH - |14 Lip 2009|, 2009 19:14
mam ten sam problem, ledwo mi ciągnie szybe pasażera. Wujek w Focusie miał podobny problam aż w końcu szyba mu się zatrzymała! Okazało się, że szczotki w silniczku skończyły się.
darkmen21 - |15 Lip 2009|, 2009 07:15
to mi własnie tapicerka drzwi wydaje jeszcze dziwne dzwieki,bo jak przejdzie przez pewien moment to leci potem szybciej-podejrzewam ingerencje jakiegos znawce inaczej(poprzedni wlasciciel), dlatego chce sie do tego dobrac, jak znajde czas na to...
Zysio - |15 Lip 2009|, 2009 08:46
darkmen21, poczytaj w Warsztacie temat kolegi Micro o zmianie zamków, tam opisany jest demontaż boczka w mk1, w wielorybie w analogicznych miejscach wkręty będą raczej.
Boni - |15 Lip 2009|, 2009 08:54
Bodajże jeden śrub od podłokcia przednich jest inaczej, reszta mniej więcej tak samo.
bingo - |15 Lip 2009|, 2009 09:21
mam podobny problem, ale u mnie ewidentnie jest problem z prowadnicami. zeszłego roku nasmarowałem tawotem, to był spokój, ale teraz znowu zaczyna. czy można czymś prowadnice smarować? czy wogóle powinny być smarowane?
Boni - |15 Lip 2009|, 2009 09:42
Ja nie smaruję, jeśli są problemy to ustawiam luz i kierunek (doginam czy podobne), i jest spokój na lata. Inna sprawa że mi się to zdarzyło raz czy dwa na jakieś 15 samochodolat w fordach
grigorios - |8 Paź 2009|, 2009 14:45
Ja miałem ten sam problem. U mnie obie szyby wolno chodzily a szyba pasazera to tak wolno ze aby ja zamknac trzebabylo poczekac jakas minute:/ okazalo sie ze do szyb doplywal zbyt slaby prad. Winna pewnie byla skrzynka bezpiecznikow ktora byla przeze mnie regenerowana. doprowadzilem nowe zasilanie po stacyjce przez przekaznik 30A i po jednym bezpieczniku 10A na kazda z szyb. Szyby chodza az milo. Koszt 30-40zł. Najlepiej byloby wymienic skrzynke bezpiecznikow ale nowa jest droga lub wogole niedostepna a kupujac używana nie mam pewnosci ze bedzie tez wszystko z nia ok:)
YGH - |8 Paź 2009|, 2009 19:23
ja regenerowałem skrzynki i dalej mam to co miałem, ale twierdze że silniczek mi się kończy tzn. szczotki. przy opuszczaniu i podnoszeniu silniczek lekko wyje, wujek miał to samo w focusie, wytargałem mu silniczek i faktycznie szczotek nie było
grzechu913 - |8 Paź 2009|, 2009 20:57
dolozyc przekaznik do podnoszenia i bedzie po klopocie ,za duzy spadek jest na wylacznikach ktore sa juz napewno nadpalone i tyle ,w autach ktore maja funkcje komfort i sa na 4 szyby ta dolegliwosc nie wystepuje bo wszsytko jest sterowane przekaznikami i tyle a w zwyklych wersjach najwyzej jest przekaznik do opuszczania w drzwiach kierwocy i tyle reszta sie ciagnie na wylacznikach wiec problem zalatwi dolozenie przekznika na kazde drzwi i tyle,dokladznie jeden na kierowcy a 2 na pasarzera bo bedzie do otwoierania i zamykania
|
|