| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - przekaźnik od klimy
Marcin - |6 Kwi 2005|, 2005 14:59 Temat postu: przekaźnik od klimy jakie wartości powinien miec przekaźnik od klimy w krzynce bezpieczników, bo zauważyłem, że zamiast zielonego mam wsadzony niebieski i klima się załącza dopiero po chyba 15 minutach czy jakoś tak, nie mierzyłem dokładnie
kuba - |6 Kwi 2005|, 2005 16:02
Marcinie - Anetka kiedys podała link do stron ze schematami. Poszukaj tam , powinno byc podane co i jak.
Marcin - |6 Kwi 2005|, 2005 16:15
Aneta już mi podawała linka do schematu skrzynki [fordscorpio.co.uk....], ale tam jest podpisane tylko jaki przekaźnik od czego, o jakich kolwiek wartościach nie ma tam mowy, tak samo w instrukcji obsługi
Struna - |6 Kwi 2005|, 2005 16:20
ale jak przekaźnik ma mieć wartość- może o bezpiecznik chodzi ?
Marcin - |6 Kwi 2005|, 2005 16:27
jak patrzałem na przekaźnik od spodu to miał tam coś wybite, pójdę sprawdzić dokładnie o co biega jak wróce z uczelni,
z resztą znajomy miał podobnie w omedze, przekaźnik nie taki [ktoś grzebał w skrzynce] i klima się ząłaczała dopiero po jakimś czasie.
pozatym ma inny kolor niż w instrukcji powinien być.
i jeszcze jedno.... nie chcę, żeby elektryk mnie skasował na niewiadomo ile z powodu przekaźnika.
a tym czasem do miłego, zbieram się na infe
kuba - |6 Kwi 2005|, 2005 16:44
Na dole przekaźnika (po stronie nóżek) masz jedynie opisane numery styków. Wszystko inne znajduje się na górze przekaźnika.
Rafał A.(antek) - |6 Kwi 2005|, 2005 17:14
Przekazniki jesli juz maja jedynie podawane wartosci napiecia sterujacego i wartosci prądu jakim mozna go obciazyc. Reszta (numerki od spodu) to tylko oznaczenia styków. Dla ciebie nie ma znaczenia jaki to przekaznik, jelsi spełania te 2 rzeczy, czyli sterowanie 12V i obciazalnosc stykow wystarczajaca dla klimy (czyli ok 30A) a to spelna pewno napewno. NIe ma to wpływu na czas załaczania klimy.
A co do czasu załaczenia klimy to o czym mowisz, o czasie kiedy zaczyna chłodzic czy kiedy tuknie sprzeg?
Marcin - |6 Kwi 2005|, 2005 19:16
no narazie z Rafałem doslzismy do tego, że klima działa OK, za długo, żeby tłumaczyć, zobaczymy co jutro Aneta powie i będzie wszystko jasne
a słuchajcie, czy wam klima w wielorybach działa dopiero podczas jazdy?
kuba - |7 Kwi 2005|, 2005 07:42
No wiesz - silnor musi pracować.
Marcin - |7 Kwi 2005|, 2005 07:48
, to powiem inaczej: klima nie działa na biegu jałowym teraz pasuje?
kuba - |7 Kwi 2005|, 2005 08:25
no to coś nie teges. U mnie działa
Marcin - |7 Kwi 2005|, 2005 12:36
dzisiaj kolejne nowości:
rano ja jechałem na uczelnie to lecialo zimno aż miło, a jak wracałem 15 minut temu do dupa, nie chciała chłodzić, już sam nie wiem, a moga byc to jkaies problemy z elektryką?
|
|