| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Awaryjny wyłącznik paliwa w bagażniku
Marcin - |26 Cze 2004|, 2004 19:52 Temat postu: Awaryjny wyłącznik paliwa w bagażniku cześć! czy ktoś mógłby mi powiedzieć do czego służy taki przycisk w bagazniku na lewo od zamka. i co się stanie jak go wcisnę i co zrobić jak już go wcisnę, żeby było jak przed wciśnięciem.
ale zakręciłem
Słyszałem, że jest to awaryjny wyłącznik pompy paliwa, ale nie jestem pewny.
lancer - |26 Cze 2004|, 2004 22:45
to jest przycisk na wypadek wypadku i włanie jest wcinięty jak go wycišgniesz to nie odpalisz silnika. zostało to stworzone na wypadek dachowania odcina zasilanie pompy paliwa
Rafał A.(antek) - |27 Cze 2004|, 2004 04:14
bezwladnosciowy wyłacznik pompy paliwa, a nawet nie tyle pompy co wogole odciecie paliwa zaworem, zeby nie wyciekalo np w razie wypadku czy dachowania. Zeby go wylaczyc , wystarczy ze w dupe cos wiejdzie nie trzeba wielkiego wypadku
jasam - |27 Cze 2004|, 2004 11:48
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | ...Zeby go wylaczyc , wystarczy ze w dupe cos wiejdzie nie trzeba wielkiego wypadku |
Zgadza sie, miałem fajną przygodę z tym związaną, Lekko dostałem w tył (połamany zdezak i lekko wgięty pas [klapa sie słabo zamylkała]) Z miejsca awypadku odjechałem ale od lakiernika po oględzinach juz nie Wtedy Antek mie uświadomił (dzięki) że takie coś jest i sobie przypomniałem ze trzaskaliśmy klapa żeby sie zamknęła to wystarczyło
|
|