| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
DIESEL: D, TD, TDI, - Mala ciekawostka
arturrrr - |4 Kwi 2009|, 2009 22:38 Temat postu: Mala ciekawostka Po przekreceniu pokretla nawiewu na ostatnia pozycje /tzn. nawiew tylko na szybe przednia/
nastepuje spadek na wolnych obrotach.
Spadek tak minimalny, ze jest ledwie zauwazalny...
Idac tym sladem zrobilem male doswiadczonko :
-ASB na P
-przygazowalem do 2000 obr/min i trzymam
-przełaczylem nawiew jak wyzej
-i nastepuje spadek o jedna kreske na skali
-jak dam nawiew na jedna z wczesniejszaych pozycji to sie podnosi spowrotem do 2000
Wiec zastanawiam sie nad tym, czy podczas jazdy z nawiewem na sama szybe bedzie jakies wachanie na plus czy minus w spalaniu ... ???
Zysio - |4 Kwi 2009|, 2009 22:48
Zapewne przy nawiewie na samą szybę klima się załącza, klimatrona masz, prawda?
adamf - |4 Kwi 2009|, 2009 22:50
witam mowa o klimatroniku gwarantuje iż spalanie wzrosnie o 15do25procentna 100km,
arturrrr - |4 Kwi 2009|, 2009 22:57
Tak-klimatronik.
..a wlasnie Panowie, ze sie nie wlacza, przynajmniej nie widac aby sie panel zaswiecal
fiebik - |4 Kwi 2009|, 2009 23:02
| arturrrr napisał/a: | | ..a wlasnie Panowie, ze sie nie wlacza, przynajmniej nie widac aby sie panel zaswiecal | a własnie, że się włącza i nie zaświeca panelu - funkcja szybkiego odparowywania szyby.
Vaux - |4 Kwi 2009|, 2009 23:03
Ona zdaje się załącza wtedy automatycznie żeby szybciej osuszyć szybę - być może nawet nie sygnalizując tego
Edytowano: Fiebik był szybszy
arturrrr - |4 Kwi 2009|, 2009 23:06
kiedys tak wlasnie myslalem , ale sie rozmyslilem bo wydalo mi sie nie logiczne aby sie panel nie zaswiecal na taka okolicznosc
ale racja - objawy sa dokladnie jak by sie klima zalaczyla...
bingo - |5 Kwi 2009|, 2009 15:27
kontrolka jest od załaczeni aklimatyzacji (a nie sprężarki od klimy) i dlatego nie załacza kontrolki. Włączenie nawiewu na szybę włacza tryb osuszania powietrza (co jest realizowane przez schłodzenie powietrza i skroplenie wody z tego powietrza właśnie za pomocą układu klimatyzacji), co powoduje załaczenie sprężarki i wzrost zużycia paliwa, a także spadek mocy silnika do wykorzysania do jazdy. Temat wielokrotnie maglowany i powinien znaleść się w dziale "wnętrze i klimatyzacja", bo co ma ustawienie pokrętła od wentylacji do silnika Diesla, tym bardziej, że funkcja osuszania jest identyczna niezależnie od typu silnika.
Gaiger - |6 Kwi 2009|, 2009 07:27
Arturrr dokładnie jak Bingo napisał.
Akurat twój vm powinien sam podnieść sobie obroty po włączeniu klimy.
A co do spalanie... w swoim jakoś nie zauważam specjalnej różnicy.
Platyn - |6 Kwi 2009|, 2009 09:16
| Gaiger napisał/a: | | A co do spalanie... w swoim jakoś nie zauważam specjalnej różnicy. |
No właśnie ja też jakoś nie odczuwam wzrostu spalania. Trochę mnie przeraziło to co napisał | adamf napisał/a: | witam mowa o klimatroniku gwarantuje iż spalanie wzrosnie o 15do25procentna 100km, |
A takie pytanie małe. A co jeżeli nie podnosi obrotów. Ja wiem, że mój stary OHC po załączeniu klimy podnosił obroty. A jeżeli się włącza klima w VM i nie podnosi obrotów to co jest zepsute?
Rafał A.(antek) - |6 Kwi 2009|, 2009 10:17
podnosi ci minimalne wahniecie zawsze bedzi, jak by nie podniosł to by ci silnik zgasł
bingo - |6 Kwi 2009|, 2009 10:54
tu nie chodzi o wzrost obrotów, ale o wzrost mocy silnika - obroty powinny być takie same, ale spalanie wzrasta.
Co do spalania - sprawna klima daje spory opór na silniku i musi nastąpić wzrost spalania.
fiebik - |6 Kwi 2009|, 2009 11:52
| Platyn napisał/a: | | A jeżeli się włącza klima w VM i nie podnosi obrotów to co jest zepsute? |
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | podnosi ci minimalne wahniecie zawsze bedzi, |
| bingo napisał/a: | | tu nie chodzi o wzrost obrotów, | no właśnie, tak jak koledzy piszą, nie tyle chodzi tu o podniesienie obrotów, tylko utrzymanie wolnych obrotów. czyli: załącza się klima, stawia opór i silnikowi "chcą się obniżyć obroty", ale krokówka nie pozwala.
zazwyczaj jest to takie wahnięcie obrotami w momencie załączenia się sprężarki klimy i tyle. w niektórych autach minimalnie wolne są wtedy podniesione ale to max o 100 obr/min.
oczywiscie mowa tu ciągle o sytuacji kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach, bo w przypadku kiedy silnik ciągnie auto na jakiś wyższych obrotach, to moment załaczenia klimy jest praktycznie nie zauważalny, jesynie spalanie nam wzrasta i minimalnie spadają maxymalne osiągi auta, choć (nie wiem jak jest w dizlach) w wielorybach w momencie wciśnięcia pedału gazu na maxa do dechy, to na ten moement (czas)sprężarka jest automatycznie wyłączana, żeby oddać max mocy do dyspozycji kierowcy
Struna - |6 Kwi 2009|, 2009 13:30
wystarczy włączyć sobie na kompie wyświetlanie spalania chwilowego i wykonać ten manewr z pokrętłem. Kos na jałowych pokazuje mniej więcej 1,7 l/h a po włączeniu klimy jakieś 1,9l/h
Gaiger - |6 Kwi 2009|, 2009 14:32
| Platyn napisał/a: | | A co jeżeli nie podnosi obrotów. Ja wiem, że mój stary OHC po załączeniu klimy podnosił obroty. A jeżeli się włącza klima w VM i nie podnosi obrotów to co jest zepsute? |
Nic nie jest zepsute.
Vm przed IX.96 nie miał możliwości regulowania sobie obrotów.
Po włączeniu sprężarki obroty spadają o 50-100 obr/min i tak ma być.
[ Dodano: |6 Kwi 2009|, o 14:33 ]
| fiebik napisał/a: | | choć (nie wiem jak jest w dizlach) w wielorybach w momencie wciśnięcia pedału gazu na maxa do dechy, to na ten moement (czas)sprężarka jest automatycznie wyłączana, żeby oddać max mocy do dyspozycji kierowcy |
Tak jest praktycznie w każdym aucie z klimą.
|
|