Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - fotel lewy na prawy??

cesanne - |11 Mar 2009|, 2009 00:20
Temat postu: fotel lewy na prawy??
pytam bo nie znalazlem:)
Mam MK 2 moj fotel bardzo wysiedziany i siedzac krzywie kregoslup bo przechyla sie na lewa strone
zastanawiam sie czy poki co nie da sie zamienic z fotelem pasazera
(pustym w 90% przypadkow)
co wtedy z pokretlem od oparcia??
pozostaje gimnastyka i wciskanie sie kolo podlokietnika
i czy jest tam w ogole na to choc troche miejsca
czy mozna jakos ta korbke przemontowac tak zeby pokretlo bylo z 2giej strony
Wyczytalem ze uchwyt mozna przelozyc ze starego do nowego...
a czy mozna z lewej na prawa strone??
Mam same sanki drugie
wiec jak przemontuje to wyglada na to ze i ja i pasazer bedziemy mieli regulacje wysokosci na korbke...czy fotel kierowcy jest jakos dedykowany pod inne sanki??
pozdr i dzieki!:)

Jankes - |11 Mar 2009|, 2009 06:23

niby można się pobawić w przełożenie sanek, ale czy jest sens przy dzisiejszych cenach foteli. za 200-250 wyrwiesz kpl ładnych foteli z oczata
Boni - |11 Mar 2009|, 2009 08:53

Jw. nie opłaci się przekładać i nie da się dobrze przełożyć (sanki ok, ale gały oparcia nie przełożysz i będzie nie dostępna), dobre fotele z mk1 golca wyrwiesz za darmo, z oczata golca za cenę tankowania, to chyba nie warto kombinować.
Struna - |11 Mar 2009|, 2009 10:44

cesanne napisał/a:
przechyla sie na lewa strone
zobacz, może masz złamany dolny zaczep - to się zdarza.
karollo82x - |11 Mar 2009|, 2009 20:57

fotele są w cenie ramki szlugów i browara w barze
ostatnio kupiłem za 30 zeta grzane do oczatego z podnoszeniem pupuni elektrycznym
więc nie ma się co nawet zastanawiać :)

cesanne - |27 Mar 2009|, 2009 01:28

ja mam bezowy welur
a chce miec ladnie w srodku
wiec chyba nie bdzie tak latwo wyrwac taki fotel pod kolor:(
Struna,
a zaczepy jak sprawdzic??
docisnac i sprawdzic czy 'kliknie' i bedzie ok?:)

Gwelezemba - |27 Mar 2009|, 2009 02:01

owszem da sie jak najbardziej dopasować pod kolor
ja tak zrobiłem
kobieta kupiła mi fotel jakiś z tapicerką w stanie paskudnym, chodziło mi tak samo tylko o jego mechanikę
20min roboty z przełożeniem tapicerki i fotel mam jak nowy

Tak że nawet jak dorwiesz fotel z inną tapicerką to i tak nie ma sie czym przejmować
to sie bardzo łatwo i szybko przekłada

noo chyba że własną masz już zdartą/poniszczoną to wtedy jest mały problem

Zysio - |27 Mar 2009|, 2009 10:23

cesanne napisał/a:
ja mam bezowy welur
a chce miec ladnie w srodku
wiec chyba nie bdzie tak latwo wyrwac taki fotel pod kolor:(

Łatwiej Ci będzie zdobyć komplet z wieloryba, jak Twoja tapicerka licha. Nie będzie się to odróżniać, no może będzie nieco jaśniejsze, chyba że masz mk2 z poduchami - wtedy odcień jest taki sam jak w wielorybie.

Ewentualnie jak Gwelezemba pisze - dodatkowo opis i fotki jak zrzucić tapicerę z fotela jest w Warsztacie, przy okazji tematu o naprawie grzania tyłka.

Struna - |27 Mar 2009|, 2009 10:40

cesanne napisał/a:
a zaczepy jak sprawdzic??
docisnac i sprawdzic czy 'kliknie' i bedzie ok?:)
odkręcić fotel i zobaczyć czy nie złamane.
zelazny_gst - |26 Cze 2009|, 2009 23:28

Ja się podepnę pod temat , kupiłem piękny zestaw skórek od oczatego do mojego krokodyla, moja konsternacja nastąpiła po powrocie do domku kiedy żonka stwierdziła że fotel kierowcy ma dziwnie zamocowany zapinacz pasa i się okazało że ze oczaty nie był tak jak sprzedający to przedstawił z zachodu tylko za morza,no ale rozkręciłem w drobny mak fotel kierowcy żeby zobaczyć czy dam rade go przełożyć no i wyszło że nie za bardzo, nie cierpiał bym tak gdyby fotel pasażera miałby regulacje wysokości, no ale naszła mnie myśl że może dół tzn się wózek będzie pasował od starego fotela gdzie regulacja była na korbkę tylko czy ktoś z szanownych kolegów już to robił ??? nie chce czasu marnować na bezsensowne próby spasowania tego kompletu.
pepi - |27 Cze 2009|, 2009 06:57

no ja robiłem i niby fotele pasują zamienie=podstawki ich sanki :-d
Rai - |27 Cze 2009|, 2009 08:32

dół to pikuś, a oparcie??
zelazny_gst - |27 Cze 2009|, 2009 20:53

Wiec jestem po wymianie tapicerki, bez problemowo poszło fotel z pełną elektryką trafił na miejsce pasażera a a zwykły na miejsce kierowcy, wymontowałem ze starego cały dół i założyłem do zwykłego, więc mam regulacje wysokości na której najbardziej mi zależało.