| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Kompatybilnosc obudowy i silniczka od szyberdachu w mk1,2,3
cesanne - |6 Mar 2009|, 2009 13:42 Temat postu: Kompatybilnosc obudowy i silniczka od szyberdachu w mk1,2,3 jak w temacie:)
musze szukac jakiegokolwiek zeby nie odstawalo i nie wygladalo jak picasso
czy byle od skorupy dowolnego rocznika i bedzie gitara?:)
Miszcz - |6 Mar 2009|, 2009 21:40
Z rocznika w Twoim profilu wynika, że masz MK2. W związku z tym musisz założyć silniczek z MK1/MK2, gdyż w MK3 były inne wielokliny i dlatego też takowy nie pasuje. Jeśli chodzi o obudowę, to najlepiej z MK2, żeby wszystko było cacy. Z MK1 pasuje bez problemu, ale jest ona nieco większa, gdyż jest przedłużona o zegarek/termometr, który w MK2 powędrował na tablicę rozdzielczą. Obudowa z MK3 nie pasuje, bo ma w nieco innym miejscu usytuowany otwór na przycisk.
Jeśli coś niejasno napisałem to proszę pytać
Waski - |6 Mar 2009|, 2009 22:11
cesanne, wez może troszkę poczytaj na forumie o tym o Cie trapi i interesuje a nastepnie zadawaj pytania - czesc z tych rzeczy jest wałkowana już po kilka razy na tym forum i pisanie o tym po raz kolejny to strata czasu
Pozdrawiam
Wąski
cesanne - |9 Mar 2009|, 2009 19:15
posty dotyczace szybera znalazlem o jego naprawie a nie przerobkach:)
zawsze najpierw szukam bo jak sie zastanawiam to chce wiedziec od razu z kilku punktow widzenia
a zadanie pytania i czekanie na odp tego nie gwarantuje:)
dzieki i pozdr
darecki111 - |10 Mar 2009|, 2009 20:17
Witam. Ja do swojego MKII silniczek zaadoptowałem z MKIII. Żeby wszystko grało trzeba było oprucz silnika i obudowy przełożyc jeszcze zęmbatke w którą z jednej strony wchodzi mechanizm z przekładnią a z drugiej strony jest ciągnięta taka cwana linka przesuwającą szyberdach.
[ Dodano: |10 Mar 2009|, o 20:22 ]
| Miszcz napisał/a: | | Obudowa z MK3 nie pasuje, bo ma w nieco innym miejscu usytuowany otwór na przycisk |
To prawda, pod warunkiem że obudowe pasujemy na silnik i przekladnie z MKII. Ja przekładałem wszystko łącznie z zębatką i wszystko pasowało idealnie.
|
|