| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
DIESEL: D, TD, TDI, - Jak to powinno być?
hubcio93 - |20 Lut 2009|, 2009 14:57 Temat postu: Jak to powinno być? Witam, mam takie pytanie. Ostatnio musiałem wyjąć akumulator i u mnie wygląda to tak są te klemy i przy plusie idą jeszcze jakieś kable i blaszka którą trzeba dołączyć do klemy i gdy rozbierałem to było ciemno i nie wiem jak to wcześniej było. Czy u wszystkich tak jest? Bo jak tej blaszki nie dołącze to wtedy kontrolki się nie swiecą i nie odpala ale np. centralny zamek chodzi... Ale teraz bardzo szybka pada akumulator, który jest jeszcze na gwarancji... Teraz pada śnieg i jest bardzo zimno może to być od tego? Z góry dzięki za pomoc
trabik78 - |21 Lut 2009|, 2009 00:30
ta blaszka zdecydowanie na plusie. a reszta... cóż najlepiej abyś zapodał jakieś foto...
hubcio93 - |27 Lut 2009|, 2009 10:09
No tak ale jak to doczepić Bo nie wiem jak to powinno być żeby się trzymało na stałe... Foto postaram się zapodać....
kondzio508 - |27 Lut 2009|, 2009 15:55
wszystko poprzykrecaj do klemy na małe srubki . potem kleme do akumlatora . w scorpio są płaskie klemy dlatego troche dziwnie to wygląda .
hubcio93 - |1 Mar 2009|, 2009 16:14
Jakoś dałem radę Dzięki wielkie za pomoc
juran_k - |2 Mar 2009|, 2009 12:40
przyczyną szybko padającego aku może być zalana skrzynak bezpieczników. tak przynajmniej było u mnie, nie założyłem osłony na aku i naleciało mi do skrzynki bezpieczników. wszyskto mi zaczeło się gotować. wjechałem do garażu wyciągnełem wszystkie przekaźniki i włączyłem suszarke do włosów na ok 3 godz. do tego rozebrałem wszystkie przekaźniki żeby odparowały. teraz jest wszysko w porzo.
Struna - |2 Mar 2009|, 2009 12:41
| juran_k napisał/a: | | teraz jest wszysko w porzo. | no cóż, jak ją już raz zalało to raczej spodziewaj się powtórek.
juran_k - |2 Mar 2009|, 2009 15:22
| Struna napisał/a: | | no cóż, jak ją już raz zalało to raczej spodziewaj się powtórek. |
raczej nie. wtedy to był ewidentnie mój błąd bo niechciało mi się zakładać osłony na aku i do tego grzebałem w skrzynce bezpieczników i źle ją zamknąłem. To było jakieś pół roku temu, i narazie nic się nie dzieje.
Struna - |2 Mar 2009|, 2009 15:40
| juran_k napisał/a: | | raczej nie | oby, oby
|
|