Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Pytanie alarmowe

Rafał A.(antek) - |11 Mar 2005|, 2005 17:57

obawiam sie ze nie da sie w prosty sposob. chodzi mi o podwojne ryglowanie oczywiscie. Musial byś sie podpiąc jakos pod przewody od podwojnego ryglowania.
fructon - |11 Mar 2005|, 2005 18:20

nie widze sensu w tym aby miec 2 alarmy lepiej zneutralizowac ten fabryczny i zalozyc nowy najlepiej z dodatkowymi 2 kanalami transmisji wtedy odpowiednio podpiety bedzie ryglowal podwojnie drzwi i dodatkowo osobno mozna mu zapodac otwieranie bagaznika jest z tym troche zabawy ale efekt robi swoje i jest to lepsze rozwiazanie niz alarm fabryczny
BC_Leszcz - |13 Mar 2005|, 2005 02:04

Próbowałem znaleźć kogoś kto by podłączył powójne ryglowanie do zwykłego alarmu i nikt się taki nie znalazł - jakoś jest to zintegrowane z fabrycznym modółem.

Jak Ci się uda podłączyć podwójne ryglowanie pod zwykły alarm to daj znać gdzie i jak, sam sie tam udam, bo to faktycznie podnosi bezpieczeństwo.

fructon - |14 Mar 2005|, 2005 17:04

sterowanie podwojnym ryglowaniem jest realizowane przez drugi silniczek w silowniku centrala i wystarczy sie do niego podpiac z drugim kanalem transmisji alarmu
BC_Leszcz - |15 Mar 2005|, 2005 23:29

A czy nie można z pilota podawać sygnału jednocześnie na oba? Czyli zawsze zamykać z pilota z podwójnym ryglowaniem. Ja też zakładałem swój alarm sam, ale nie mogłem dojść gdzie co z czym podłączyć aby zaryglować drzwi podwójnie - właśnie rzecz w tym, że nie potrafiłem zrobić tego "ręcznie" a schematu elektrycznego do przejściówki nigdzie nie znalazłem - szukałem na ślepo we wszystkich kablach wychodzących z drzwi i nie znalazłem.

Jeśli ktoś odnajdzie do którego kabla jaki sygnał przyłożyć to proszę o podanie kolorku takiego kabelka a już ja to podłączącze do alarmu choćby i z jednym kanałem transmisji.