Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - Osłona maskująca wylotu powietrza szyby przedniej- demontaż

jakinos - |28 Sie 2008|, 2008 20:15
Temat postu: Osłona maskująca wylotu powietrza szyby przedniej- demontaż
Witam. Panowie głupia sprawa ale nie udaje mi się zdjąc tej osłony na desce rozdzielczej która jest przy szybie przedniej.
Zauważyłem ostatnio że mi pękło w jednym miejscu. Miałem nadzieje że to posklejam.
Ale połowa tej osłony mi się rozsypała, prawdopodobnie od słońca i wysokich temperatur.
Ta druga połowa trzyma się bardzo w środkowej części osłony. Nie wiem co ją trzyma i nie znam techniki zdejmowania tej dziwnej osłony.
Chce ją zdjąć bez połamania dodatkowo czegoś innego. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Struna - |28 Sie 2008|, 2008 20:18

ta osłona jest na zatrzaskach, trzeba delikatnie podważać.
Julek - |29 Sie 2008|, 2008 08:42

jakinos, ja zawsze podłkadam płaski śruborkęt pod środek tej listwy - wyskakują dwa "środkowe" zatrzaski, a potem już na luzaczku wyciągam z dwóch pozostałych - po bokach. Z tego co pamiętam trzyma to się właśnie na 4 zatrzaskach i szczerze mówiąc, jak bym nie szarpał - nie udało mi się tego jeszcze nigdy połamać...
Zamiast to kleić lepiej kupić "nowe" - koszt żaden.

jakinos - |7 Wrz 2008|, 2008 22:42

Dzięki panowie. Zdjąłem tą kratke ale tak jak mówiłem, pod wpływem temperatur kratka się rozsypała na 5 kawałków.
Czy ktoś może mi podesłać link gdzie mogę kratke kupić.
A ten link powyżej to jest jakaś karta użytkownika, nie widze tam żadnych części.
Na allegro znalazłem tylko deski rozdzielcze.

Pozdrowienia