Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - wibracje, drgania podczas przyspieszania w asb cosworth 91

grand funk - |23 Lut 2008|, 2008 22:16
Temat postu: wibracje, drgania podczas przyspieszania w asb cosworth 91
witam

dzisiaj nabyłem drugiego scorupiaka do mojej stajni tzn cossa 91r, wszystko chula az miło tylko asb ma straszne wibracje szczegolnie przy wysokich predkosciach i gwaltownym przyspieszaniu. generalnie prawie caly czas sa odczuwalne mniejsze lub wieksze drgania...co nalezy wyminic lub naprawic aby wyeliminowac te drgania, wibracje?

Boni - |23 Lut 2008|, 2008 23:27

Najpierw ustalić czy to ASB czy wał napędowy, czy coś jeszcze innego.
gufer-posepny - |24 Lut 2008|, 2008 10:19

Też mi tak wibruje i stawiam na wała bo odczuwalne jest w rejonach podłokietnika .

No no COSSIE '91 w Bielsku to może kiedyś zobaczę jak wyglądał mój skorup przed rzeźbami .

grand funk - |24 Lut 2008|, 2008 11:16

gufer-posepny napisał/a:
No no COSSIE '91 w Bielsku to może kiedyś zobaczę jak wyglądał mój skorup przed rzeźbami .

ten mój nie jest w jakimś fantastycznym stanie, ale już pewne zabiegi przeprowadziłem :) i odmłodniał we wnętrzu o 10 lat

Cytat:
Najpierw ustalić czy to ASB czy wał napędowy, czy coś jeszcze innego.

właśnie jak to ustalić ? czy jeśli np na gruszce drgań nie będzie to wtedy wał? bo jak wiozłem brata z tyłu to coś wydawało mu się jakby z tyłu bardziej...

gufer-posepny - |24 Lut 2008|, 2008 11:22

Albo wał krzywy albo dyfer rozlatuje się .

Czyli jak wiele cossów po tylu latach nie jedno przeżyły już . Na PM później się coś zapytam . Tymczasem rowerek :) .

Struna - |25 Lut 2008|, 2008 15:28

łącznik wału w pierwszej kolejności do zbadania.