| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - wibracje, drgania podczas przyspieszania w asb cosworth 91
grand funk - |23 Lut 2008|, 2008 22:16 Temat postu: wibracje, drgania podczas przyspieszania w asb cosworth 91 witam
dzisiaj nabyłem drugiego scorupiaka do mojej stajni tzn cossa 91r, wszystko chula az miło tylko asb ma straszne wibracje szczegolnie przy wysokich predkosciach i gwaltownym przyspieszaniu. generalnie prawie caly czas sa odczuwalne mniejsze lub wieksze drgania...co nalezy wyminic lub naprawic aby wyeliminowac te drgania, wibracje?
Boni - |23 Lut 2008|, 2008 23:27
Najpierw ustalić czy to ASB czy wał napędowy, czy coś jeszcze innego.
gufer-posepny - |24 Lut 2008|, 2008 10:19
Też mi tak wibruje i stawiam na wała bo odczuwalne jest w rejonach podłokietnika .
No no COSSIE '91 w Bielsku to może kiedyś zobaczę jak wyglądał mój skorup przed rzeźbami .
grand funk - |24 Lut 2008|, 2008 11:16
| gufer-posepny napisał/a: | | No no COSSIE '91 w Bielsku to może kiedyś zobaczę jak wyglądał mój skorup przed rzeźbami . |
ten mój nie jest w jakimś fantastycznym stanie, ale już pewne zabiegi przeprowadziłem i odmłodniał we wnętrzu o 10 lat
| Cytat: | | Najpierw ustalić czy to ASB czy wał napędowy, czy coś jeszcze innego. |
właśnie jak to ustalić ? czy jeśli np na gruszce drgań nie będzie to wtedy wał? bo jak wiozłem brata z tyłu to coś wydawało mu się jakby z tyłu bardziej...
gufer-posepny - |24 Lut 2008|, 2008 11:22
Albo wał krzywy albo dyfer rozlatuje się .
Czyli jak wiele cossów po tylu latach nie jedno przeżyły już . Na PM później się coś zapytam . Tymczasem rowerek .
Struna - |25 Lut 2008|, 2008 15:28
łącznik wału w pierwszej kolejności do zbadania.
|
|