Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Wymieniłem trybik ale dalej przekłamuje prędkość.

Roki19 - |19 Gru 2007|, 2007 16:11
Temat postu: Wymieniłem trybik ale dalej przekłamuje prędkość.
Witam.
Wymieniłem linkę prędkościomierza oraz trybik napędu w skrzyni. Chociaż jak wyciągnąłem stary to wcale nie był zuzyty (jak ocenić kiedy taki trybik jest zużyty? Jak ma powyłamywane zęby?) i dalej jak dłużej pojadę w trasie to po dodaniu gazu pokazuje mniej a jak odejmę gaz to pokazuje dobrze:/ Ma ktoś jakieś sugestie??

kuba - |4 Sty 2008|, 2008 10:24

A jakie masz opony założone?
Czy trybik który założyłeś na bank jest z 2.0 DOHC?
No i najważniejsza sprawa, czy w liczniku nie było coś grzebane?

Roki19 - |4 Sty 2008|, 2008 11:40

Opony 15. Zdaje się 195mm. Trybik - od 2.0 DOHC (tzn tak mi się wydaje bo jest taki sam jak ten co go wyciągnąłęm. A apropo licznika to wydaje mi się, że było grzebane. Widać, że ktoś wymontowywał licznik. Przebieg też jest dosyć niski (170kkm). No i wskazówka terkocze.

Jeszcze ciekawa sprawa, że zauważyłem, że jak jadę po wertepach to wskazówka dostaje meleja.

kuba - |4 Sty 2008|, 2008 12:50

Roki19 napisał/a:
że było grzebane. Widać, że ktoś wymontowywał licznik. Przebieg też jest dosyć niski (170kkm). No i wskazówka terkocze.
Roki19 napisał/a:
Jeszcze ciekawa sprawa, że zauważyłem, że jak jadę po wertepach to wskazówka dostaje meleja.

Wszystko w temacie :)

Roki19 - |4 Sty 2008|, 2008 13:22

:) Tylko wolałbym najpierw mieć pewność, że to zegary i np wsadzić na chwilę inne. Jednak napisałem posta z taka prośbą i nie było odzewu. Będę chyba musiał wyrwać gdzieś jakąś używkę.