| |
Ford Scorpio Team Forum miło¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - bardzo dziwne objawy....moze ktos wie jaka przyczyna????????
Krzys - |4 Lut 2005|, 2005 11:05 Temat postu: bardzo dziwne objawy....moze ktos wie jaka przyczyna???????? Nie bylo mnie miesiac w kraju ,samochodzik stal sobie grzecznie w garazu ,wczoraj postanowilem uskutecznic sobie przejazdzke ........wsiadam i widze na dywaniku pasazera mokra plame ,przygladam sie blizej a tam zielony oleisty plyn [ wyglada mi to na jakis plyn hamulcowy albo cos w podobie] po dalszych ogledzinach okazalo sie ,ze wykladzina podlogi tez jest mokra [bardzo mokra] i plama zaczyna sie u gory,prawie na szczycie tunelu skrzyni,prawdopodobnie z tamtad owa ciecz splywa na dywanik .Sprawdzilem wszystkie plyny ,ale wszystko jest w normie ,tzn.nic nie zeszlo ponizej minimum,ale nie pamietam jaki byl stan przed moim wyjazdem.
Czy moze ktos wie co moze byc tego przyczyna ????????
Pozdrawiam
zbyszek - |4 Lut 2005|, 2005 11:10
Najszybciej bedzie to plyn chlodzacy. Sprawdz przy nagrzewnicy czy niema jakiegos wycieku.
Krzys - |4 Lut 2005|, 2005 11:36
dzieki za blyskawiczne odpowiedzi ,zaraz poszukam jak sie dostac do tego ustrojstwa
kuba - |4 Lut 2005|, 2005 12:19
Mogły Ci sparciec weże dochodzace do nagrzewnicy, lub pu¶ciła sama nagrzewnica.
Rafał A.(antek) - |4 Lut 2005|, 2005 22:10
eeze nie, bo weze s± po stronie komory silnika. Pusciła nagrzewnica na kolankach. Ciesz sie ze cienie poparzyła jak mnie i nie zrobiła suny jak u mnie ( heh poszla mi w trasie, zeby moc jechac musialem jechac z właczon± klim±, zeby osuszała pare )
|
|