Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Płyta sterująca- Scorpio'94

Majster_P. - |31 Paź 2007|, 2007 10:07
Temat postu: Płyta sterująca- Scorpio'94
Witam wszystkich.
Mam taką sprawe czy wie ktoś gdzie naprawiają płyty sterujące, lub może sam ktoś naprawiał i może poradzić mi coś. Padla mi płyta, bieg do przodu wchodził z opuźnieniem jak włączyłem D to po ok 1 min dopiero jechał do przodu, wsteczny chodził normalnie i ogólnie wszystko było ok po za tą jedną rzeczą.
Wie ktoś moze gdzie szukać usterki w płycie.Albo ile może kosztować taka naprawa płyty.
Pozdrawiam.

Struna - |31 Paź 2007|, 2007 10:13

oringi na tłokach pewnie w rozsypce.
Boni - |31 Paź 2007|, 2007 12:53

A tak w zasadzie skąd założenie że to wina płyty i czy inne opcje były brane pod uwagę (i już poprawiono co się dało)? Na wszystkich pozycjach (D-3-2-1) nie ciągnął, czy tylko na D?
Majster_P. - |31 Paź 2007|, 2007 23:35

Znajomy pracuje w servisie forda i jak coś mam do zrobienia na kanale to jadę do niego i to on powiedział że płyta sterujaca, bo wcześniej wymieniłem sprzęgło elastyczne i poduszkę pod skrzynia bo była oberwana i wogóle sie nie ruszał do przodu.
Ja w zasadzie nic innego nie sprawdzałem,no ogólnie samochód jeżdził na każdym jednym biegu tylko zanim ruszył to mijało troche czasu, tak jakby zanim napompował sobie olej i wzrosło ciśnienie to nie miał siły własnie przepchnąć tłoczków w sterowniku.Nie wiem czy moze być jakaś inna przyczyna.
Czy ktoś moze już miał podobny problem.I jeszcze odnośnie tej naprawy sterowniaka, czy ktoś wie jak, lub moze gdzie.