| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Przełożenie kierownicy z modelu '95 do '90?
mIRO - |3 Lut 2005|, 2005 10:47 Temat postu: Przełożenie kierownicy z modelu '95 do '90? Witam,
już kiedyś o to pytałem, ale nikt nie znał odpowiedzi. Może teraz ktoś mi pomoże? A mianowicie, dostalem ostatnio piekna skorzana kierownice z elementami 'drewna' ze Scorpio z roczników 95-98. Czy jest możliwość przełożenia jej do Scorpio z roczników do roku 94, bo już na samym wstępie widzę że lekko się różni przy pierścieniu mocującym? Mój Scorpio nie ma tempomatu ani poduchy i jedyną elektryczną rzeczą, którą musi obsługiwać ta kierownica, to klakson...
Czy ktoś przekładał już taką kierownicę? Co należy przy niej zmienić?
Pozdrawiam,
mIRO
Struna - |3 Lut 2005|, 2005 10:51
Jakąkolwiek sobie możesz założyć kwestia odpowiednich przejściówek i dystansów.
Rafał A.(antek) - |4 Lut 2005|, 2005 05:27
wiesz trudno powiedziec trzeba zdiąc i zobaczyc poprostu. Wprzejsciówce kierownica była na 6cio czy 8 kącie, nie na wielowypuscie, jak w wielorybie tak samo to pewnie sie da. Zbadaj organoleptycznie czyli przymierz. Ew napisz spostrzerzenia,
kuba - |4 Lut 2005|, 2005 08:00
Ja w swoim 95 miałem tez na wielokącie, ale zdaje sie że nie za bardzo pasuje. Po prostu jest nieco inna "głębokość" kierownicy i może to niezbyt estetycznie wyglądać.
mmmk - |4 Lut 2005|, 2005 14:55
albo np kierunkowskazy przestana odbijac.............ja robowalem dac zalozyc od sierry. nie chciala sie krecic i wogole szkoda pisac.. mam stara i se krecejak chce.
pozdrawiam
maciek
|
|