Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

DIESEL: D, TD, TDI, - Silnik w VM-ce

Sigma - |27 Paź 2007|, 2007 12:37
Temat postu: Silnik w VM-ce
Mam wielki problem z Silnikiem 2.5tdi Vm głowice są w porządku niepęknięte nowe uszczelki a wode dalej sie gotuje i paruje ze zbiornika co mam zrobic bo już nie wiem wszystko ładne piękne i dalej lipa. Objawy ma jak przy pękniętych głowicach co mjam zrobic prosze o odpowiedź

~~POZDRAWIAM~~

Waldi_L_N - |27 Paź 2007|, 2007 13:31

A skąd wiesz, że nie są pęknięte?
Sigma - |27 Paź 2007|, 2007 13:32

bo zawiozłem je do sprawdzenia i mi powiedzieli że są ok
Mysza - |27 Paź 2007|, 2007 13:36

Załóż Indenora :one:
Sigma - |27 Paź 2007|, 2007 13:37

a co to jest?
Mysza - |27 Paź 2007|, 2007 13:42

Rechot rodem z francuskiefo traktora, montowany w starych scorpio, ktory przejezdzi wszystkie VM-ki i TDCi. Nie przyspiesza, trzesie, halasuje i jest ciezki, ale bezobslugowy. I przyjmij do wiadomosci, ze VMa sie nie da naprawić.
Stefan - |27 Paź 2007|, 2007 14:31

Witam! Kolega jakis czas temu w Twoim watku napisal:Stary, jesteś porobiony! W VM NIGDY nie strzela uszczelka to ZAWSZE jest głowica - komplet do remontu - 1200PLN + uszczelki 250 PLN. Poczytaj moje posty, lub TomekZ jak miał jeszcze VM. Współczuję Ci. Pękła od komory pośredniego wtrysku do zaworów
VM z pękniętymi głowicami jeżdżą. Sprawdź płyn w zbiorniczku.
Nabrali Cię - jeśli możesz to wycofaj się z transakcji. Bo już w tej chwili masz podwójny koszt, a od ropy węże płynu chłodzącego zrobią się rzadkie i też je będziesz wymieniał jak ja.
To są 4 głowice - po zdjęciu musisz je splanować bo na nich jest wspólna pokrywa i musi byś zachowana identyczna wysokość głowic-nic dodac nic ujac. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Waldi_L_N - |28 Paź 2007|, 2007 13:55

Po za tym to co proponuje Mysza, było drążone na tym forum przeze mnie - wszyscy mówią, że da się przełożyć, że korzyści są niezaprzeczalne - tylko nikt tego jeszcze nie zrobił. :027: Sigma, Chcesz być pionierem - oblatywaczem, czy po prostu tylko użytkujesz auto? Bo z Twoimi umiejętnościami (nic nie ujmując, ale sam piszesz, że sprawdzasz wszystko u mechanika) na przekładkę, której jeszcze nikt nigdy nie robił wydasz majątek. I na pewno w żaden sposób to się nie zwróci. Moja rada - jeśli VM się psuje - uciekaj od niego. Jak kupiłem swojego i zalogowałem się na forum odpisali mi koledzy bym się go pozbył a ja pomyślałem "nie może być tak źle jak piszą" i nie myliłem się - nie było źle, było tragicznie. Wsadziłem w auto 14k PLN i nie mogłem sprzedać po roku za 6k. Zamieniłem na opla, zapłaciłem 140PLN podatku i opla sprzedałem od ręki za te 6k...