| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napêdu - sprzêg³o w de³ohacu
Michu - |14 Pa¼ 2007|, 2007 20:45 Temat postu: sprzêg³o w de³ohacu Mam k³opot z autem. Ciê¿ko ciê¿ko chodzi sprzêg³o, ale to chyba z racji linki... urwa³a mi sie blacha trzymaj±ca linkê sprzêg³a, zespawa³em ja, wymieni³em linkê [poprzednia siê zerwa³a], samoregulator [dali mi ¿ó³ty],ale co¶ chyba nie tak, bo dalej chodzi ciê¿ko, a do tego co chwila s³ychaæ, ¿e regulatorpo kilku naci¶niêciach przeskakuje o 1 z±b i wybiera luz... Dali mi nie ten regulator?
Dodam tylko,¿e w czasie spawania uchwytu linki mia³em zdjêt± ca³± o¶ peda³ów [siekiere wplecytemu,kto to wymy¶li³], wszystkie tulejki przesmarowane... Martwi mnie to wybieranie luzu przez samoregulator.. Mia³ kto¶ podobn± sytuacjê? Wszelakie sugestie i spostrze¿enia mile widziane....
Poza tym dra¿ni mnie strasznie pukanie podczas puszczania sprzêg³a...
Stefan - |14 Pa¼ 2007|, 2007 21:08
Witam! Nasmarowac tuleje prowadzaca lozyska oporowego. Pozdrawiam.Stefan.
Miszcz - |14 Pa¼ 2007|, 2007 21:37
| Michu napisa³/a: | | wymieni³em linkê [poprzednia siê zerwa³a] |
Czy wymieni³e¶ na oryginaln±?? Je¶li nie to zrób to, a z pewno¶ci± peda³ sprzêg³a zacznie chodziæ o niebo lepiej.
Stefan - |14 Pa¼ 2007|, 2007 21:41
Witam! | Michu napisa³/a: | | urwa³a mi sie blacha trzymaj±ca linkê sprzêg³a | -i po wymianie dalej ciezko... Pozdrawiam.Stefan.
Michu - |16 Pa¼ 2007|, 2007 19:56
| Stefan napisa³/a: | Witam! Nasmarowac tuleje prowadzaca lozyska oporowego. Pozdrawiam.Stefan. |
sprzêg³o mia³em wymieniane [kompletne z ³o¿yskiem w³±cznie, wszystko smarowane,jak nale¿y, bo sta³em w kanalei na ³apy patrzy³em, jak sk³adali wszystko...], zrobi³em nie wiêcej, jak 2000km... Wymieni³em linkê na nieoryginaln±... zanim za³o¿ê orygina³, to pewnie raz jeszcze oejrzê mocowanie linki przy pedale, ¿eby znów mi linki nie przecie³o.... a co zrobiæ z tym samoregulatorem? Co chwila przeskakuje... jestjaka¶ rada na to? bomnie nerwica przez to ³apie.... czasem wolê biegu nie zmieniæ,bo wiem, ¿e co¶ jest nie tak. Poprzednio linka sprzêg³a mi pêk³a na przeje¼dzie kolejowym... zgasi³em silnik,w³±czy³embieg i zjecha³em na zozruszniku... a jak sie co inne trafi?
[ Dodano: 2007-10-21, 22:16 ]
zna kto¶ sposób na pozbycie siê tego ci±g³ego regulowania i pukania regulatora na sprzêgle, sza³u idzie dostaæ, a chyba ju¿ wszystko sprawdzi³em.... wszelakie sugesti mile widziane...
|
|