Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - spryskiwacz oszalał

fordzik3 - |1 Sty 2005|, 2004 17:10
Temat postu: spryskiwacz oszalał
Moja Scorupka wprawiła mnie wczoraj w wielkie zdumienie. Jadę sobie przez centrum mojej mieściny a tu nagle spryskiwacz się włączył i psika mi na szybę jak szalony ! Ludzie patrzą się jak na jakiegoś czubka a ja pędze na kanał co by odpiąć przewody od pompki. Zdażyło się coś podobnego w Waszych bryczkach ? Co mogło być przyczyną zwarcia ?

Ps: Noworoczne życzenia dla wszystkich Scopio-maniaków :)

Marcin - |1 Sty 2005|, 2004 17:28

jak masz przejściówkę to zajrzyj do skrzynek z bezpiecznikami
Rafał A.(antek) - |1 Sty 2005|, 2004 18:01

ma przejściówke (92rok) wiec jesli nie zacioł ci sie przelacznik w dzwoigience ( a raczej nie bo by wycieraki wachlowały) a jeszcze masz inne ciekawe cuda z elektryka (samo palace sie swiatła, niemozna zgasic silnika, bo pracuje pozabraniu kluczyka, nie dzial dmuchawa na 3 m biegu itp) to skrzynka bezpieczników. Taka pogoda ze wilgotno, mokro, deszcz i padaja jak muchy skrzynki.
fordzik3 - |1 Sty 2005|, 2004 18:41

Do tej pory żadnych problemów z elektryką nie miałem, wszystko działa jak należy. Przycisk wydaje się sprawny, czyli mam rozumieć że samo przejdzie?
maup - |1 Sty 2005|, 2004 20:50

fordzik3 napisał/a:
...mam rozumieć że samo przejdzie?

Życzymy Ci tego z całego serca na nowy rok ale możesz powoli zacząć czytać wątki-horrory o czyszczeniu skrzynków :twisted:

Rafał A.(antek) - |1 Sty 2005|, 2004 21:29

poszukaj, moze sie cos zwarło tylko, posprawdzaj wiazki itp. Poruszaj kostkami od spodu skrzynki bezpieczników ( od strony kabiny ), zajzyj do i obok skrzynki bezpieczników, czy jest moktro i czy lisci enie zapchały odpływu, uzyj preparatu wypierajacego wilgoc na skrzynke (tzn do srodka) a wczesniej suszarki :) zobaczysz czy coś pomoże.
fordzik3 - |8 Sty 2005|, 2005 12:07

he he słoneczko wyszło i spryskiwacz działa:)
Rafał A.(antek) - |8 Sty 2005|, 2005 15:00

no to masz odpowiedz :) przyjda 1 wsze rozttopy albo deszcz i zaczna sie problemy :) skrzyneczka bezpiecznikow sie usmiecha :)
jaro525 - |30 Gru 2005|, 2005 08:48

W moim miałem to samo. Spryskiwacz włączał się samoczynnie. Okazało się, że kolumna kierownicy opadała na dół i robiła jakiegoś spinola w przewodach. Jej podniesienie powodowało wyłączenie spryskiwacza.