| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Podgrzewane lusterka
marcin_wlkp - |22 Gru 2004|, 2004 08:43 Temat postu: Podgrzewane lusterka Mam pytanko:
Prawdą jest że skorpiaki posiadają elektryczną regulacje lusterek + podgrzewanie lusterek?
Mam scorpio 2,0 DOHC ASB i mam el. regulowane lusterka i właśnie dzisiaj znajomy mi powiedział, że mogą być też podgrzewane, ponieważ podgrzewanie załącza się tym samym włącznikiem co podgrzewana tylna szyba (brak oddzielnej kontrolki na pulpicie).
Czy znajomy miał rację?
Jakoś wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.
Pozdrawiam scorpiowiczów.
zbyszek - |22 Gru 2004|, 2004 09:08
Znajomy miał rację, możesz mieć podgrzewane lusterka. Faktycznie nie mam do tego żadnej kotrolki, ani przełącznika. Raz działa z przednią szybą a jak nie ma to z tylną. Gdzieś już o tym było na forum
kayman - |22 Gru 2004|, 2004 18:31 Temat postu: Podgrzewane lusterka A u mnie ostatnio, po niespodziewanych opadach śniegu, zaśnieżyło lusterka. Niczego nie włączałem. Po kilkunastu minutach jazdy śnieg z lusterek zniknął. Najpierw pojawiły się kropelki wody, a potem wyschło. To by znaczyło, że się włączją same? A skąd wiedzą, że śnieg?
Mój Scorpio to przejściówka "94, 2,0 Ghia
pozdrowienia Kayman
Arvin - |22 Gru 2004|, 2004 20:33
Piowinny byc podgrzewane razem z tylną szybą. Jesli chcesz sprawdzic to włacz ogrzewanie szyby a po jakims czasie dotknij lusterek... powinny byc cieple
Rafał A.(antek) - |22 Gru 2004|, 2004 21:47
Lusterka jak sa elektrycznie regulowane, to są i podgrzewane. Załacza sie z tylna szyba, inektore modele czasem z przednia. Jak dotkniesz szkla to bedzie cieple, we zwilż wodą zobaczysz jak wysycha. Usterki są zadkie, mogl sieodczepic/przewac kabel, spalic bezpieczniek, w ostatecznosci popsuc samo podgrzewanie ( niezmiernie żadko)
|
|