| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Moge kupic za 300zl skrzynie na czesci ...
Seba - |16 Paź 2006|, 2006 19:50 Temat postu: Moge kupic za 300zl skrzynie na czesci ... od wieloryba 2,3 - czy podejda czesci do cossiego?? - tzn nie mam 4 biegu i tylko chodzi mi o to. Tamta skrzynia ma problemy ze wstecznym,do przodu jezdzi podobno bez zarzutu.
Stefan - |18 Paź 2006|, 2006 05:29
Witam! Podobno "klamoty" sa te same. Pozdrawiam.Stefan.
Rafał A.(antek) - |18 Paź 2006|, 2006 14:27
nie, klamoty sa wlasnie inne, inne sa kosze i ilosci tarczek, inne pręłozenie na wale wyjsciowym dla wskazan prędkosciomierza. z 2 takich skrzyn 1 sie nie złorzy
fiebik - |19 Paź 2006|, 2006 13:58
| Seba350 napisał/a: | | od wieloryba 2,3 - czy podejda czesci do cossiego?? - tzn nie mam 4 biegu i tylko chodzi mi o to. | Trzebaby na pocztatek ustalić u ciebie przyczynę, dlaczego nie masz 4 biegu, z tym, że to niejest łatwe (ja już od dwóch miesięcy walczę z tym problemem )
Rafał A.(antek), ma rację, przekładka całej skrzyni byłaby możliwa, ale same skrzynie różnią się trochę, chociaż faktem jest, że dużo elementów jest takich samych lub też pasują i dadzą się przłożyć, np konwerter, pompa oleju, jak również cała płyta sterująca koniecznie łacznie z wewnętrzną elektryczną wiązką.
moim skromnym jednak zdaniem nie zalecał bym mieszania części od tych skrzyń, a przekładka całej skrzni od 2.3 do auta z cossim może skończyć się drastycznym skróceniem jej żywotności (chociaż to może jeszcze zależeć od tego jak jeździ kierowca ).
Rafał A.(antek) - |19 Paź 2006|, 2006 14:25
konwerter jest inny , choc pasuje, płyta tak samo jest inna choc pasuje itd
|
|