| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Alternatywne podłączenie fabrycznego pilota do radia
maakee - |6 Paź 2006|, 2006 13:26 Temat postu: Alternatywne podłączenie fabrycznego pilota do radia Witam. Jeśli ktoś chce podłączyć sobie fabrycznego pilota do radia a nie ma całego interfejsu sterującego to polecam firmę IZOTECH z Krakowa (www.piloty.pl). Ja za dorobienie całego interfejsu zapłaciłem 120 zł. Całość została zrobiona bardzo pożądnie, wystarczyło podłączyć przewody pilota wg załączonego schematu (polecam wysłanie całego pilota z wiązką bezpośrednio do nich). Jeśli jest ktoś zainteresowany to można dzwonić do p. Gierlacha na nr 668 096 961, powołujcie się na forum scorpio
Pozdrawiam
irek - |6 Paź 2006|, 2006 14:05
hmm czyli dzięki ich uniwersalnego modułu można sterowanie z kierownicy podpiąc np: pod inne nie fabryczne radio ??
maakee - |6 Paź 2006|, 2006 15:06
Dokładnie tak. Ja u siebie mam Pioneera, z tym że było ono już fabrycznie przystosowane do sterowania joy'em. Ale myśle że jak masz radio bez możliwości sterowana joyem to też by sobie z tym poradzili, tylko nie wiem jaka za to by wyszła cena.
Pozdrawiam
rafikswi - |7 Paź 2006|, 2006 23:37
Koledzy, czy ten interfejs zakonczony jest wtyczka "mały jack", ktora wlaczamy do dowolnego radia (np pioneera)?
Stefan - |7 Paź 2006|, 2006 23:43
Witam! Napisalem tam emalie i otrzymalem odpowiedz.Dzisiaj wyslalem zdjecia radia i instalacji.Czekam co bedzie.Pozdrawiam.Stefan.
Szuler - |8 Paź 2006|, 2006 14:19
No ale u nas na forum jest opis w dziale warsztat jak zrobić podłączenie pioneera pod oryginalne sterowanie. Koszt materiałów to jakieś 8zł... Więc 120zł to trochę drogo
Pozdrawiam
Szuler
Struna - |9 Paź 2006|, 2006 11:53
| Szuler napisał/a: | Koszt materiałów to jakieś 8zł... Więc 120zł to trochę drogo | słuchaj - jak masz jakie takie zdolności i chęci to 8 zeta - ale jak ktoś nie ma bladego pojęcia i się boi dotknąć cokolwiek elektroniczno/elektrycznego to chyba kwota za rozwiązanie plug'n'play nie jest zbyt duża.
Szuler - |9 Paź 2006|, 2006 13:34
Nie no, oczywiście 120zł nie zabija na miejscu. Fakt, że niektórzy wołają za takie coś 300-400zł . Jest jeszcze taka możliwość - dać komuś kto się zna na elektronice schemat podłączenia joya, dać mu na piwo albo nawet na dwa i niech się człowiek produkuje .
Ja sam zdolności wielkich nie mam ale mam zamiar na dniach spróbować wykonać takie podłaczenie pod Alpine, z schematów dostępnych w necie wynika, że protokół pioneera i alpiny jest taki sam jeśli chodzi o podłączenie sterowania z kierownicy... Będę próbował, jak coś mi z tego wyjdzie to zrobię poglądowe FAQ ze zdjęciami... Jak nie wyjdzie to się nie przyznam i kupię ten zestaw za 120zł
Pozdrawiam
Szuler
Struna - |9 Paź 2006|, 2006 14:49
ja np. na elektronice się znam conieco - ale chyba by mi się nie chciało dłubać w czyimś radiu za browca
maakee - |10 Paź 2006|, 2006 13:00
Zgadza się, Adam 2000 opisywał podłączenie joya do radia za 8zł tylko sie zastanawiam czy jest możliwe takie podłączenie gdy nie ma fabrycznego interfejsu (tu musiałby Adam się wypowiedzieć).
Do Rafikswi:
Interfejs jest zakończony tak jak potrzebujesz w zależności od posiadanego radia.
Co do ceny. Nie wiem jaki jest koszt użytych materiałów, ale że mi by się nie chciało w tym dłubać i niezabardzo bym wiedział jak więc wolałem dać 120zł i mieć święty spokuj i wszystko zrobione ok. Mi pozostało jedynie wszystko spiąć i cieszyć się z pracującego pilota.
Pozdrawiam
Adam_2000 - |10 Paź 2006|, 2006 13:03
| maakee napisał/a: | | Co do ceny. Nie wiem jaki jest koszt użytych materiałów, ale że mi by się nie chciało w tym dłubać i niezabardzo bym wiedział jak więc wolałem dać 120zł i mieć święty spokuj i wszystko zrobione ok. Mi pozostało jedynie wszystko spiąć i cieszyć się z pracującego pilota. |
I o to chodzi - zarabiajmy i damy zarobić innym
Jak ktoś nie ma pojęcia o elektronice, to często takie działania kończą się droższą naprawą sprzętu
|
|